×

Pripojte sa k nám na WhatsAppe

Nezmeškajte najnovšie správy. Kliknutím na tlačidlo sa pripojíte k nášmu kanálu.

Pripojiť sa

VIDEO: Slobodu zvierat a Zoo Bratislava zaplavila voda. Na útulok spadol strom, prosia ľudí o pomoc


Foto: VIDEO:  Slobodu zvierat a Zoo Bratislava zaplavila voda. Na útulok spadol strom, prosia ľudí o pomoc
Galéria: 8 fotiek
Foto: Facebook/Sloboda zvierat

Extrémne počasie zasiahlo aj tých najzraniteľnejších. Útulok Slobody zvierat na ulici Pod brehmi zaliala voda. Tá vytopila psa búdy a zvieratá sú vonku, vo vode a blate, niektoré museli byť evakuované. Voda pritom nie je jediný živel, ktorému zamestnanci útulku a jeho obyvatelia čelia. V dôsledku silného vetra spadol na oplotenie areálu strom, ktorý zničil viaceré výbehy. 

„Máme poničené ploty, zaplavené výbehy, domčeky, búdy… odhaľujeme ďalšie škody. Opravy nám potrvajú pravdepodobne týždne, ale sme bez ujmy na zdraví.  Všetky psíky sme evakuovali do bezpečia. Zázemie útulku sme schopní ratovať zatiaľ v rámci našich síl, ale škody spôsobené vetrom a dažďom, nám dajú finančne zabrať. Na záchranu máme nahlásené ďalšie prípady, ktorým je potrebné pomôcť,“ uvádza Sloboda zvierat na sociálnej sieti. 

Verejnosť prosia o finančnú pomoc, aby mohli útulok čo najskôr opraviť. V Bratislave bol v pondelok vyhlásený tretí povodňový stupeň, hladina Dunaja a Moravy nebezpečne stúpa. Medzi Devínom a Devínskou Novou Vsou uzatvorili cestu, prístupná je len pre záchranné zložky. Obyvateľov Devínskej Novej Vsi museli včera evakuovať. 


Podobným problémom čelí aj Zoo Bratislava, ktorú museli včera evakuovať. Voda zaplavila viaceré pavilóny a zvieratá tak museli presunúť. Zoo je zatvorená až do odvolania, hasiči z nej odčerpávajú vodu. 

Zdroj: Zoo Bratislava





Prečítajte si viac: