×

Pripojte sa k nám na WhatsAppe

Nezmeškajte najnovšie správy. Kliknutím na tlačidlo sa pripojíte k nášmu kanálu.

Pripojiť sa

Keketiho ministerstvo v ohrození. Dunaj siaha pred jeho brány, lukratívnu budovu čoskoro vytopí


Foto: Keketiho ministerstvo v ohrození. Dunaj siaha pred jeho brány, lukratívnu budovu čoskoro vytopí
Galéria: 6 fotiek
Foto: Facebook/Grohling, Keketi

V Bratislave bol v pondelok vyhlásený tretí stupeň povodňovej aktivity. Hrozí vyliatie Moravy a Dunaja. Na nábreží pri Eurovei sú postavené zábrany, voda sa nebezpečne dvíha až po schodisko, ktoré ju spája s promenádou. Ohrozená je aj nová budova Ministerstva športu a cestovného ruchu SR. 

Vodná hladina aktuálne stúpa tesne po okraj ministerskej budovy na nábreží. Táto skutočnosť neunikla ani opozičným stranám. „Vytopilo ministerstvo športu. SNS si vymyslela zbytočné ministerstvo za 240 miliónov ročne. Toto drahé ministerstvo dala SNS do budovy s drahým nájmom. A teraz SNS rieši záplavy tak, že drahé ministerstvo v drahej budove nechala vytopiť,“ napísal predseda SaS Branislav Gröhling.

Kritizuje tiež ministra Tarabu, ktorý tvrdil, že je vláda na povodne pripravená a hrádze pred ministerstvo cestovného ruchu pritom postavili na poslednú chvíľu. „A bonus? Písali mi ľudia z prevádzok na okolo. Dostali maily, že sa majú pripraviť na vytopenie. Všetci sa pripravili. Okrem ministerstva športu,“ hovorí Gröhling a označil to za ukážkové riadenie štátu. 


Redakcia sa snaží získať aj stanovisko ministerstva športu a cestovného ruchu. Na Pribinovej ulici má prenajaté tri nadzemné podlažia, ktorých zaplavenie či poškodenie sa nepredpokladá. „Všetky opatrenia vo vzťahu k objektu súvisiace s povodňovou situáciou prijíma správca budovy. V súčasnosti sa to týka zaplavených pivničných priestorov, ktoré však nie sú predmetom nájmu. Ďalšie kroky rezortu, v koordinácií s príslušnými orgánmi, budú reagovať na aktuálny vývoj situácie,“ uviedol pre Bratislavak hovorca rezortu Patrik Velšic.

Časť zamestnancov aktuálne pracuje z domu a Velšic dodáva, že je rezort plne digitalizovaný a všetci jeho zamestnanci dokážu pracovať z domu.  




Prečítajte si viac: