×

Pripojte sa k nám na WhatsAppe

Nezmeškajte najnovšie správy. Kliknutím na tlačidlo sa pripojíte k nášmu kanálu.

Pripojiť sa

FOTO: Hoci na Záhorí stále prší, situácia sa pomaly zlepšuje, neprejazdné sú stále viaceré cesty


FOTO: Hoci na Záhorí stále prší, situácia sa pomaly zlepšuje, neprejazdné sú stále viaceré cesty
Galéria: 8 fotiek
Foto: FB Mesto Malacky

Situácia v obciach na Záhorí, ktoré boli cez víkend najhoršie postihnuté povodňami sa pomaly zlepšuje. Kritický stav sa v pondelok odhaduje do oblasti dolného toku Moravy, na sútok s Dunajom a v samotnej Bratislave. Hoci na Záhorí stále prší, upokojenie situácie predpokladajú aj meteorológovia.

Hoci dnes ráno začalo v Malackách pršať, najnovšie informácie o stave vodných nádrží okolo mesta sú optimistické: mierne klesla hladina vodnej nádrže Kuchyňa aj hladiny rybníkov Trojky a Štvorky. Ak nebude v Malých Karpatoch a na podhorí príliš intenzívne a dlho pršať, situáciu zvládneme,oznámila samospráva v Malackách.

Zdroj: FB Malacky

Obce a mestá sa na možný príchod ďalšej povodňovej vlny pripravili zátarasmi, barikádami vriec s pieskom a stále sú v pohotovosti záchranné zložky. Medzi najviac postihnuté mestá patrila Stupava, aj tam sú však už predpovede optimistickejšie.

„Počas noci sa povodňová situácia v meste zlepšila a voda začala ustupovať. Hoci zóna okolo kaštieľskeho parku zostáva zaplavená, situácia na ostatných komunikáciách je stabilná. Stále sú však vyhlásené výstrahy a zrážky pretrvávajú, preto situáciu pozorne monitorujeme. O 13:00 h. je plánované zasadnutie krízového štábu aj so všetkými zložkami, ktoré budú pomáhať pri odstraňovaní a riešení následkov povodní,“ oznámilo na sociálnej sieti mesto.


Zdroj: FB Malacky

Pod vodou však stále ostávajú viaceré úseky ciest na Záhorí. Polícia informuje o neprejazdnom úseku Stupava - Lozorno, Kuchyňa - smer Pernek. obec Kuchyňa záplava z priehrady a Láb - smer Vysoká na Morave, kde je cesta neprejazdná z dôvodu vybreženia potoka.

Pozornosť sa v priebehu dneška, ale aj utorkového rána bude koncentrovať na bezprostredné okolie riek Morava a Dunaj. Oba vodné toky by mali kulminovať v priebehu utorka, v prípade Moravy tak bude na dolnom toku v oblasti Devína, kde je situácia aktuálne kritická.




Prečítajte si viac: