×

Pripojte sa k nám na WhatsAppe

Nezmeškajte najnovšie správy. Kliknutím na tlačidlo sa pripojíte k nášmu kanálu.

Pripojiť sa

Holečková odchádza z KDH. Nedokážem pravdivo a čestne hájiť záujmy, s ktorými nie som stotožnená, napísala


Foto: Holečková odchádza z KDH. Nedokážem pravdivo a čestne hájiť záujmy, s ktorými nie som stotožnená, napísala Foto: Facebook/Holečková, Majerský

Poslankyňa Martina Holečková odchádza z KDH. Vraví, že nedokáže ďalej pôsobiť v strane, ktorej prestáva rozumieť. Svoje rozhodnutie oznámila na sociálnom médiu. 

Holečková v strane pôsobila osem rokov. Posledný rok bol však poznačený nezhodami medzi vedením strany a Holečkovej iniciatívou či vyjadreniami. Poslankyňa napríklad povedala, že nevie, či by podporila úplný zákaz interrupcií. KDH ju odvolalo z postu predsedníčky poslaneckého klubu, ale jasný dôvod jej odchodu neuviedlo. Nepozná ho ani samotná Holečková, ktorú neskôr nahradil Igor Janckulík. 

Kritike vo vnútri strany čelila aj preto, že kritizovala 400-tisícové cyrilo-metodské oslavy, ktoré zaplatilo ministerstvo kultúry. „Na septembrovú schôdzu parlamentu som predložila návrh zákona, aby minister spravodlivosti a generálny prokurátor nemohli svojvoľne prepúšťať ľudí z väzenia, ale ich návrh by následne musel schváliť aj dovolací súd. Za všetky tieto kroky a poctivú opozičnú politiku som si od vedenia KDH vyslúžila kritiku a obvinenia z individualizmu,“ tvrdí Holečková. 


O svojej politickej budúcnosti plánuje informovať v najbližších týždňoch, v parlamente chce pokračovať aj naďalej. V kuloároch sa však šepká, že by mohla vstúpiť po vzore poslanca Galka do strany Demokrati.

„Nedokážem pravdivo a čestne hájiť záujmy, s ktorými nie som stotožnená. Mojim cieľom nikdy nebolo KDH škodiť či rozbíjať jeho jednotu, preto som sa po dlhom uvažovaní rozhodla skončiť svoje pôsobenie v KDH a tým pádom umožniť, aby KDH mohlo jednotne presadzovať politiku a stratégiu, ktorej verí,“ hovorí. 

Redakcia sa snaží získať aj stanovisko strany. „KDH je hodnotovo jasne vyprofilovaná konzervatívna strana, ktorá 34 rokov nemenne presadzuje overené hodnoty. Zasadzujeme sa za ochranu dôstojnosti každého človeka od počatia po prirodzenú smrť a o pomoc slabším. Dôrazne bojujeme proti korupcii, nebezpečným ideológiám ohrozujúcim demokraciu a chránime suverenitu Slovenskej republiky v hodnotových otázkach doma aj v Bruseli. Ak pani M. Holečková nie je stotožnená s týmito hodnotami kresťanskej demokracie, chápeme jej rozhodnutie opustiť rady KDH,“ uviedlo hnutie. 

Prečítajte si viac: