×

Pripojte sa k nám na WhatsAppe

Nezmeškajte najnovšie správy. Kliknutím na tlačidlo sa pripojíte k nášmu kanálu.

Pripojiť sa

VIDEO: Auto ministerstva vnútra si razí cestu cez zatopený dvor. Tu už asi nejde o vraky, pán minister?


Foto: VIDEO: Auto ministerstva vnútra si razí cestu cez zatopený dvor. Tu už asi nejde o vraky, pán minister? Foto: FB Aliancia Cestnej Pomoci

Cez víkend pozornosť verejnosti získala aj politická prestrelka medzi predstaviteľmi hnutia Slovensko a ministerstvom vnútra. Opoziční politici upozornili na „utopené“ motorové vozidlá v priestoroch patriacich rezortu vnútra.

Toto sú limuzíny ministerstva vnútra. No a čo? Šutaj Eštok má zase dôvod nakupovať nové. Čo tam po tých starých…V každom prípade držím palce všetkým, ktorí sú v pohotovosti a pomáhajú s povodňami. Rovnako všetkým zasiahnutým prajem, aby ich škody boli čo najmenšie,“ napísal bývalý minister vnútra Roman Mikulec. Status na Facebooku doplnil fotografiou areálu, ktorého časť je pod vodou a tá zasiahla aj zaparkované vozidlá.

Zdroj: FB Roman Mikulec


Na Mikulca, ale aj jeho straníckeho šéfa Igora Matoviča ostro zareagovalo ministerstvo vnútra na stránke Hoaxy a podvody. „Žiaľ, ani situácie ako sú povodne ich nezastavia pri šírení hoaxov spoza klávesnice a v teple domova. To, čo vidíte na obrázku hoaxu sú staré autá, ktoré sú vyradené a nepoužiteľné. Všetky naše záchranné zložky sú v tomto daždivom počasí už niekoľko dní v teréne a vykonávajú protipovodňové opatrenia. Ich cieľom je minimalizovať straty na životoch a majetku. Namiesto týchto vrakov je pre nich ochrana života a zdravia všetkých občanov na prvom mieste,“ uviedol rezort.


Aktuálne sa však na sociálnej sieti objavilo video vozidla s policajným označením, ktoré si razí cestu vodnou hladinou a nevyzerá ako vrak, či staré a nepoužiteľné auto. Podľa záberov je evidentné, že ide o rovnaký areál, na ktorý upozornili politici opozície.

V priebehu pondelka sa opäť vyjadril bývalý minister vnútra Roman Mikulec. Tvrdí, že vedenie rezortu nechalo „utopiť“ autá a motorky, ktoré policajtom zakúpili za minulej vlády. Tak sa správa sociálno-demokratický demagóg a klamár. Čo tam po nejakých autách a motorkách. Veď sa postaví pred verejnosť a bez problémov povie, že treba nakúpiť nové, apeluje na ministra vnútra Matúša Šutaja Eštoka jeho predchodca vo funkcii Mikulec.


Prečítajte si viac: