×

Pripojte sa k nám na WhatsAppe

Nezmeškajte najnovšie správy. Kliknutím na tlačidlo sa pripojíte k nášmu kanálu.

Pripojiť sa

VIDEO: Pod vodou skončil aj obľúbený nápoj Slovákov, závod Kofoly, po meste plávajú barely. Česko má tiež prvú obeť


Foto: VIDEO: Pod vodou skončil aj obľúbený nápoj Slovákov, závod Kofoly, po meste plávajú barely. Česko má tiež prvú obeť Foto: Facebook/Krnov, Kofola

Počasie trápi nie len Slovensko, ale aj našich českých susedov. V Ostrave začala evakuácia časti mesta a v republike je aktuálne sedem ľudí nezvestných. Tragická správa prišla z okolia rieky Krasovka v Bruntálsku, kde záchranné zložky našli bezvládne telo. Ide o prvú obeť záplavy v Česku. Informujú o tom Novinky.cz.

Na Slovensku zatiaľ informácie o nezvestných osobách či úmrtiach nie sú. „Môžeme aktuálne potvrdiť, že v nedeľu popoludní bolo vo vode pri obci Krasov na Bruntálsku nájdené bezvládne telo. Miesto je odrezané veľmi silným tokom, prúdom vody, ale policajti v mieste pracujú,“ povedala hovorkyňa českej polície Soňa Štětinská.

Tri nezvestné osoby sa mali nachádzať vo vozidle, ktoré vošlo do potoku Staříč v Lipové-lázních. Jeden človek spadol do Janovického potoku v Uherskohradištku a jeden do vody v Krnove. Ďalší skočil do rieky Otava a nezvestný je aj senior z domova v Kobyle nad Vidnavou.

 


 

Český Krnov je podľa miestnych obyvateľov na 80 % pod vodou. Mesto na sociálnej sieti prosí občanov, aby nejazdili do centra mesta. Obyvatelia Krnova a okolitých obcí nemajú dosť potravín, či balenej vody. Situácia v meste je kritická. Zaplavený skončil aj závod Kofoly, z ktorého voda vyplavuje barely obľúbeného československého nápoja. Okrem nej závod vyrába aj čerstvé ovocno-zeleninové šťavy UGO. Škoda na fabrike na teraz nie je zrejmá. 

Na prvú obeť v Česku reagoval aj predseda Bratislavského samosprávneho kraja Juraj Droba„Vyjadrujem solidaritu s našimi českými susedmi, ktorí bojujú s ničivými a tragickými následkami povodní. Je mi nesmierne ľúto, že potvrdili prvú obeť, ktorá sa utopila v rieke Krasovka. Podľa médií je sedem ďalších osôb nezvestných. Je to strašná tragédia, nemám slov. Prosím, buďte všetci opatrní a držte sa v bezpečnej vzdialenosti od vody. Všetko je nahraditeľné, okrem ľudského života,“ uviedol. 



Prečítajte si viac: