FOTO: V Stupave zaplavilo park a priľahlé ulice. Radnica obyvateľov vyzýva, aby si pripravili evakuačnú batožinu


V Stupave zaplavilo park a ulice, radnica nevylúčila evakuácie

FOTO: V Stupave zaplavilo park a priľahlé ulice. Radnica obyvateľov vyzýva, aby si pripravili evakuačnú batožinu
Galéria: 3 fotky

Mesto Stupava aktuálne zažíva kritické chvíle. V dôsledku vybrieždenia Stupavského potoku zaplavilo Kaštieľsky park a viaceré nižšie položené ulice. Aktuálne sú zaplavené ulice Záhradná, Agátová, Marcheggská, Bitúnková, Nová, Medzipotočná, Líščia, Park, Barónové, Mlynská, Budovateľská a Železničná.

Zaplavená je aj časť Hlavnej ulice a mestského úradu. „Situácia sa mení z minúty na minútu. Zaplavenie ďalších ulíc v najbližších hodinách nevieme vylúčiť, vzhľadom na neutíchajúce zrážky a prísun vody z Malých Karpát je pravdepodobné. Ostaňte v bezpečí, pokiaľ to nie je nevyhnutné neopúšťajte svoje domovy. Sledujte našu stránku pre ďalšie informácie,“ apeluje na občanov radnica. 

V okrese Malacky meteorológova vyhlásili pre nedeľu tretí stupeň povodňovej aktivity. „Vzhľadom na už spadnuté a predpokladané zrážky v českom povodí Moravy očakávame na jej slovenskom úseku a jej prítokoch výrazný vzostup vodných hladín s prekročením SPA. Je predpoklad výskytu sprievodných povodňových javov aj mimo vodných tokov,“ informuje SHMÚ. 


Radnica zároveň obyvateľov žiada, aby si pripravili evakuačnú batožinu. „Žiadame všetkých obyvateľov, aby si pripravili evakuačnú batožinu pre prípad núdze a vyzvania na riadenú evakuáciu, ktorú nemôžeme vylúčiť,“ vravia. 

Zdroj: Mesto Stupava

Evakuačné stredisko je zriadené v Základnej škole kpt. Jána Nálepku. „Ak potrebujete bezodkladnú pomoc a bude ohrozený váš život alebo zdravie, volajte na číslo 159 . Ak máte strach ostať vo svojom domove a máte tú možnosť, presuňte sa do evakuačného strediska v škole cez hlavný vchod panelovej budovy . Parkovanie je možné pred športovou halou pri základnej škole,“ informuje radnica. 





Najnovšie zo Slovenska

Najnovšie správy Bratislavský kraj