Pred predajňou na periférii Bratislavy niekto priviazal koňa. Nebola to Pipi Dlhá Pančucha, ako sa domnievajú obyvatelia


V Moste pred Bratislavou niekto priviazal koňa o okno predajne

Foto: Pred predajňou na periférii Bratislavy niekto priviazal koňa. Nebola to Pipi Dlhá Pančucha, ako sa domnievajú obyvatelia Foto: Facebook/Squatting Slavs In Tracksuits

Na vidieku sú hospodárske zvieratá prirodzenou súčasťou života, no v mestskom prostredí by ste ich hľadali len ťažko. O to viac prekvapí situácia, keď niekto priviazal koňa pred predajňou Lidl v obci Most pri Bratislave, kým si šiel dovnútra nakúpiť.

Nezvyčajná scéna z vlaňajška dozaista vyvolala úsmev a zvedavé pohľady okoloidúcich, pričom Slováci sa na nej zabávajú aj s odstupom času. Na sociálne médium sa prednedávnom dostala opäť známa fotografia a nanovo zožala úspech.

Zdroj foto: snímka obrazovky; Facebook/Squatting Slavs In Tracksuits

Diskutujúci sa zabávajú, že obyvatelia prešli na nízko emisnú dopravu a ekologické nakupovanie. Smejú sa aj na tom, že ide o vozidlo s pohonom jedného koňa. Narážajú tým na jednotku výkonu, ktorou sa hodnotia predovšetkým motorové vozidlá.

„Niekto tam nasadil bieleho koňa, klasické metódy z 90-tych,“ zabáva sa Peter. Za biele kone sa považovali ľudia, na ktorých boli napísané firmy, no v skutočnosti neboli ich. Za finančnú odmenu ich napísali na seba, no ich skutočnými majiteľmi boli často mafiáni.


Kto nechal koňa pred predajňou?

Zároveň stále prebieha hádanie, komu môže biely kôň patriť. Niektorí s vtipom hovoria, že princ Krasoň išiel kúpiť kyticu ruží a šumivé víno prosseco pre princeznú. Iní zase tvrdia, že nakúpiť šla Pipi Dlhá Pančucha a svojho koňa Alfréda nechala pred predajňou.

V skutočnosti však patrí čínskemu cestovateľovi Unasovi, ktorý koňa Furiona kúpil v Španielsku. Odtiaľ išiel cez Francúzsko, Benelux, Nemecko, Rakúsko, Česko, Slovensko a Bulharsko. Tu však Furiona zrazilo auto, v dôsledku čoho utrpel zlomeninu končatiny.


Unasov štvornohý priateľ bol ošetrený v najlepšej veterinárnej klinike v Bulharsku. Liečba však bola zdĺhavá a finančne náročná, kvôli čomu vznikla zbierka na portáli Go Fund Me, ktorú uzavreli pred štyrmi mesiacmi. Darcovia celkovo vyzbierali viac ako 13-tisíc eur.

Cestovateľ Unas informuje o stave Furiona na sociálnom médiu. Keď sa ho niekto nedávno spýtal na Furionovú zlomenú nohu, odpovedal následovne: „Je v poriadku, ale nemôže normálne chodiť kvôli kovovému kĺbu“

Prispejte nám na kávu

Nech sme bdelí a dokážeme prinášať nezávislé spravodajstvo aj o polnoci.

Prispieť na kávu


Trnava
Nitra
Banská Bystrica
Banská Bystrica
Trenčín
Trenčín
Prešov
Košice
Žilina
Prešov
Nitra
Trnava
Žilina
Košice