Parkovanie v Pezinku prejde zmenou. Radnica chce obyvateľov pripraviť na zavedenie parkovacej politiky


Parkovacie automaty v Pezinku prejdú zmenou. Ako správne uhradiť poplatok?

Foto: Parkovanie v Pezinku prejde zmenou. Radnica chce obyvateľov pripraviť na zavedenie parkovacej politiky Foto: Google Maps

Parkovacie lístky v Pezinku prejdú od októbra tohto roku zmenou. Radnica predstavila pravidlá, ktoré budú musieť obyvatelia a návštevníci mesta po novom dodržiavať. Informoval o tom Michal Lukáč, vedúci referátu komunikácie. 

Pezinok chce zefektívniť systém kontroly parkovania a zároveň obyvateľov pripraviť na plánované zavedenie parkovacej politiky. Od 1. októbra preto menia pravidlá pri kúpe parkovacích lístkov. „Po novom budú platcovia parkovného v automatoch zadávať evidenčné číslo svojho vozidla priamo do automatu. Aj naďalej je potrebné umiestňovať zakúpený lístok za čelné sklo vášho vozidla. Tento krok slúži ako dodatočná kontrola a umožňuje jednoduchšiu identifikácii zaparkovaných vozidiel,“ informuje Lukáč. 


Zmena má byť podľa mesta prípravou na zavedenie modernej parkovacej politiky. Tá bude prioritne operovať na zadávaní EVČ do systému, preto je potrebné, aby si na túto zmenu jednak občania zvykli, ale taktiež, aby ju mesto vedelo zabezpečiť. „Veríme, že táto zmena funkcionality automatov bude pozitívne prijatá,“ dodáva Lukáč. 



Najnovšie zo Slovenska

Najnovšie správy Bratislavský kraj