×

Pripojte sa k nám na WhatsAppe

Nezmeškajte najnovšie správy. Kliknutím na tlačidlo sa pripojíte k nášmu kanálu.

Pripojiť sa

Poškodené trolejové vedenie paralyzovalo dopravu v centre Bratislavy. Zápchy sa tvoria v okolí Račianskeho mýta


Foto: Poškodené trolejové vedenie paralyzovalo dopravu v centre Bratislavy. Zápchy sa tvoria v okolí Račianskeho mýta Foto: Redakcia

Doprava v hlavnom meste od rána bojuje s nepretržitým dažďom. K počasiu sa popoludní pridali aj technické problémy bratislavskej MHD. Poškodené trolejové vedenie zapríčinilo nielen prerušenie dopravy električiek, ale aj obrovské zápchy v centre mesta. Kolóny sa koncentrujú predovšetkým do okolia Račianskeho mýta.

Úplne prerušená je električková doprava na Račianskej ulici. MHD premáva odklonom o ktorom informuje dopravný podnik na svojej webovej stránke:

„Linka 3: z konečnej Jungmannova premáva okružnou trasou, za zastávkou Blumentál (B) cez Vazovovu, Americké námestie (C) späť na Jungmannovu.

Linka 7: z konečnej Hlavná stanica premáva cez Blumentá, Vazovovu, Krížnu na Stn. Nové Mesto a späť.


Linka X3: premáva obojsmerne medzi zastávkami Blumentál - Tbiliská.“

Dopravný podnik predpokladá trvanie havarijnej situácie na Račianskej ulici do 18:00. Namiesto električiek premáva náhradná autobusová linka X3. Dlhá kolóna áut vznikla na Radlinského ulici a doprava sa len pomaly hýbe až do priestoru Kollárovho námestia. Pred Blumentálskym kostolom stojí za sebou niekoľko električiek, cestujúci z nich vystupovali aj mimo zastávky.

Dopravnú situáciu v hlavnom meste aj naďalej komplikuje počasie, čo môže mať vplyv na vznik ďalších kolón či prípadných nehôd a kolízií. V Bratislave na Gagarinovej pod diaľnicou D1 nefungujú semafory, navyše tam husto prší a viditeľnosť je nízka, informuje Zelená vlna.


Zelená vlna informuje aj o nehode na diaľnici D1. „Pred Bernolákovom smerom zo Senca na 20. kilometri sa zrazilo osobné auto s nákladným, blokovaný je ľavý a stredný pruh; zdržíte sa 20 minút, vyhnúť sa tomu môžete po starej Seneckej ceste.Na starej Seneckej ceste je aktuálne zdržanie smerom do Bratislavy 30 minút.

Prečítajte si viac: