×

Pripojte sa k nám na WhatsAppe

Nezmeškajte najnovšie správy. Kliknutím na tlačidlo sa pripojíte k nášmu kanálu.

Pripojiť sa

Údajný útok na seniora pri moste Lanfranconi. Jeden z tých chalanov ma len tak bez akéhokoľvek dôvodu udrel, opisuje muž


Foto: Údajný útok na seniora pri moste Lanfranconi. Jeden z tých chalanov ma len tak bez akéhokoľvek dôvodu udrel, opisuje muž Foto: Dopravoprojekt, Facebook/ BRATISLAVA - PETRŽALKA

V Bratislave sa v priebehu minulého týždňa odohral incident, ktorý otriasol miestnymi obyvateľmi. Krátko po 10. hodine dopoludnia, pri nájazde na most Lanfranconi z Petržalskej strany, sa 70-ročný muž údajne stal obeťou bezdôvodného útoku. Dvaja mladíci, bežiaci z mesta, bez varovania napadli staršieho muža. Jeden z nich, identifikovateľný podľa svojich tetovaní, sa rozhodol udrieť staršieho muža len „pre svoje potešenie“.

„Zrazu som ucítil úder. Jeden z tých chalanov ma len tak udrel bez akéhokoľvek dôvodu,“ opísal s očividným šokom muž, ktorý nielenže zažil fyzický útok, ale aj verbálne urážky. „Volal som na neho, prečo ma udrel, a dostalo sa mi len hanlivých slov,“ dodal. Incident bol zdokumentovaný na fotografii, ktorá sa rýchlo šírila po sociálnych sieťach a vyvolala širokú verejnú diskusiu.

Zdroj: Facebook/  BRATISLAVA - PETRŽALKA

Penzistovi odporúčajú podať trestné oznámenie

Komentáre k incidentu sú rozdelené. Niektorí už identifikovali útočníka cez jeho verejný profil na aplikácii Strava a varovali pred jeho agresívnym správaním. „Tento mladík je už známy v cyklistických a bežeckých komunitách. Určite mu bude odporúčané zmeniť svoje správanie,“ napísala jedna z diskutujúcich.

Iní vyzvali k okamžitému nahláseniu incidentu na polícii. „Je potrebné konať,“ tvrdí jeden z príspevkov. „Takýto útok nemôže zostať bez následkov. Predpokladám, že tento muž nie je prvý, ktorý sa stal obeťou jeho agresie,“ dodáva.

Niektorí ľudia vyjadrili obavy z možnej diskriminácie voči seniorom a apelovali na aktívne podanie trestného oznámenia. „Ak nebudeme konať, tento mladík si môže myslieť, že môže napádať kohokoľvek, a to môže viesť k ešte závažnejším incidentom,“ varuje jeden z komentujúcich.

Ako pre nás priblížil príslušník petržalskej polície, o tomto prípade kompetentní informácie zatiaľ nemajú a k nahláseniu skutku nedošlo. O ďalšie stanovisko polície budeme správu aktualizovať.  

Prečítajte si viac: