×

Pripojte sa k nám na WhatsAppe

Nezmeškajte najnovšie správy. Kliknutím na tlačidlo sa pripojíte k nášmu kanálu.

Pripojiť sa

Rozbité cesty v Petržalke hnevajú obyvateľov. Môže za to zlý vzťah primátora Valla s naším starostom?, pýtajú sa


Foto: Rozbité cesty v Petržalke hnevajú obyvateľov. Môže za to zlý vzťah primátora Valla s naším starostom?, pýtajú sa Foto: Facebook/Bratislava - Petržalka

Obyvateľov mestskej časti Petržalka opäť rozčúlil stav miestnych komunikácií. Sťažujú sa na hlavné ťahy, ktoré má v správe magistrát. „Chcel by som sa spýtať, kedy začne pán starosta riešiť tieto rozbité cesty v Petržalke. Po celej Bratislave sa opravovali dlhé úseky ciest napríklad Rača, Pekná cesta, Trnávka a tu sa nič nedeje, len sa tu ničia nápravy na autách,“ pýtal sa na sociálnom médiu Robert. 

Miestni obyvatelia mu však vysvetľujú, že za cesty prvej a druhej triedy zodpovedá bratislavský magistrát. „Asi by mal opravovať aj diaľnicu, mosty nad Dunajom, možno halu v našom bytovom dome… aj všetko potom už,“ hovorí Ivan.

Na príspevok reagoval aj Dávid Pavlík z referátu komunikácie Petržalky. „Toto sú hlavné ťahy, musíte sa teda pýtať primátora,“ odpísal. Reakcia obyvateľov na tento horúci zemiak na seba nenechala dlho čakať. „Čože? To nie je moje. To je jeho. To musíš ísť za ním. Za mnou nechoď, klopeš na nesprávne dvere. Čo ja s tým? Táto časť, tento kúsok chodníka už patrí mestu, ale skrátka: nič radový človek ako jednotlivec nezmení,“ rozčuľuje sa Monika. 

Autor príspevku Robert zverejnil aj odpoveď, ktorú mu mal údajne poskytnúť primátor Matúš Vallo. Zlý stav ciest je vraj výsledok investičného dlhu z minulosti, ktorý sa mesto snaží dobehnúť. „Tiež by som bol najradšej, keby sme mohli vykonať všetky potrebné úpravy naraz, no to jednoducho nie je možné, rozpočet nás nepustí,“ tvrdí. 

Niektorí diskutujúci si myslia, že za zničené cesty v Petržalke môžu zlé vzťahy starostu a primátora. „Lebo primátor nášho starostu vo všetkom odpinkne, nie raz sa to spomínalo na live vysielaniach, že čokoľvek chce, nenachádza oporu…bohužiaľ,“ uviedla Zora. 


Je verejne známe, že komunikácia medzi Jánom Hrčkom a Matúšom Vallom bola viackrát narušená. Hrčka Vallovi napríklad vyčítal, že zle hospodári a tiež mu prekážal oneskorený termín výstavby električky do Petržalky. „Hrčka a Valo spolu nekomunikujú tak zabudni na nejaké opravy v Petržalke,“ reaguje Peter.

Na sťažnosti obyvateľov sme sa pýtali bratislavského magistrátu aj my. Článok budeme aktualizovať. 

 

 

Prečítajte si viac: