×

Pripojte sa k nám na WhatsAppe

Nezmeškajte najnovšie správy. Kliknutím na tlačidlo sa pripojíte k nášmu kanálu.

Pripojiť sa

Autorom dokumentu na moje odvolanie je šéf SIS Pavol Gašpar, tvrdí šéf PS Šimečka. Gašpar má vysvetlenie


Foto: Autorom dokumentu na moje odvolanie je šéf SIS Pavol Gašpar, tvrdí šéf PS Šimečka. Gašpar má vysvetlenie Foto: Facebook/Šimečka, Gašpar

Autorom dokumentu na odvolanie podpredsedu parlamentu a lídra PS Michala Šimečku je šéf Slovenskej informačnej služby Pavol Gašpar. Vo vlastnostiach dokumentu je medzi jeho autormi. Líder PS to v statuse na facebooku označil za škandál a dôvod na okamžité odvolanie Gašpara.

„Ide o priame zapojenie tajnej služby do politického boja proti opozícii.  A úplne to dokresľuje výrok Pavla Gašpara, že chápe obavy opozície z jeho menovania do čela SIS. Ide o útok na deľbu moci v štáte a na samotné princípy demokracie. Pavol Gašpar na svojom mieste po tomto škandále nemôže zostať, a poslanci Smeru a SNS musia svoju spoluprácu na tomto čine vysvetliť,“ napísal Šimečka.

Podpredseda parlamentu a poslanec Smeru Tibor Gašpar vzápätí nahral na Facebook video, kde vysvetľuje prečo je v dokumente meno jeho syna Pavla. V minulosti mu totiž mal zakúpiť licenciu na balík Microsoft Office. „Pán Šimečka zistil, že používam nie čierny, nezákonný softvér, ale softvér, ktorý zakúpil môj syn pred niekoľkými rokmi,“ vysvetľuje Tibor Gašpar. 

ŠImečku majú odvolávať počas mimoriadnej schôdze a v tajnej voľbe. Za musí hlasovať aspoň 76 poslancov. Či bude mať koalícia dosť hlasov je zatiaľ  otázne. Návrh totiž podpísala len SNS a Smer, ich koaličný partner Hlas podpisy nepridal. Bez nich nebudú mať dosť hlasov na Šimečkovo odvolanie. 

Prečítajte si viac: