Nové bombové hrozby na školách aj v Bratislavskom kraji


Nové bombové hrozby na školách

Foto: Nové bombové hrozby na školách aj v Bratislavskom kraji

 Aj vo štvrtok hlásia niektoré školy ďalšie bombové vyhrážky a to konkrétne v Stupave aj Bratislave, z iných miest na Slovensku s to týka ešte Popradu.

Na bratislavskú školu upozornila facebooková skupina Priatelia Rače, kde sa ozvala nahnevaná mamička: „To je už choré a trápne ZŠ Tbiliská a iné, tratí deň po sebe hlásená bomba, včera dvakrát.“


Teroristická hrozba tak už tretí deň po sebe paralyzuje školy. Podľa prvotných informácií TV JOJ sa v Stupave jedná o základnú školu. Žiakov už evakuovali von z budovy.

Na bombovú hrozbu reagovala aj slovenská polícia. E-mail o bombe malo opäť dostať 270 škôl a viac ako 500 škôl v Českej republike. Obsah správy má byť totožný s tým z predchádzajúcich dní. 

Polícia aj dnes prijíma bezpečnostné opatrenia, rovnako ako ich prijímajú školy, s ktorými sme od rána v úzkom kontakte, podľa nastavených štandardov. Môžeme ubezpečiť rodičov, že bezpečnosť ich detí na školách je našou prioritou. Samozrejme, že nám záleží aj na bezpečnosti zamestnancov školských zariadení. Potrebné opatrenia vykonávame spôsobom, aby bol vyučovací proces čo najmenej narušený,“ informuje polícia. 



Najnovšie zo Slovenska

Najnovšie správy Bratislavský kraj