×

Pripojte sa k nám na WhatsAppe

Nezmeškajte najnovšie správy. Kliknutím na tlačidlo sa pripojíte k nášmu kanálu.

Pripojiť sa

Danko mohol byť šéf parlamentu, ak by sa vzdal jedného ministerstva. Zabudnite, odkazuje Taraba Hlasu


Foto: Danko mohol byť šéf parlamentu, ak by sa vzdal jedného ministerstva. Zabudnite, odkazuje Taraba Hlasu Foto: Úrad vlády

Vládna koalícia sa opäť nedohodla na stoličke predsedu parlamentu. Podľa najnovších informácií mal Hlas-SD ustúpiť a Andrejovi Dankovi ponúknuť mieste, po ktorom mesiace túži. Malo to však svoju podmienku. Ako kompenzáciu Hlas-SD žiadal jeden z rezortov SNS. Strana má aktuálne ministerstvá kultúry, životného prostredia, športu a cestovného ruchu a dopravy. Túto ponuku však národniari odmietli.

Minister životného prostredia Tomáš Taraba priznal, že najväčší záujem bol o jeho rezort životného prostredia a rezort ministerstva kultúry Martiny Šimkovičovej. Taraba koaličným partnerom odkázal, že „na to môžu zabudnúť“. 

Podľa koaličnej zmluvy patrí stolička predsedu parlamentu Hlasu-SD. Pred svojím odchodom do Grasalkovičovho paláca túto funkciu zastával Peter Pellegrini. Jeho miesto dočasne zastúpil Peter Žiga a od prezidentských volieb ostáva tento post neobsadený. Horúcim kandidátom na šéfa parlamentu je súčasný minister investícií a regionálneho rozvoja, Richard Raši (Hlas-SD). 

 Ak má vláda fungovať, musí sa koaličná zmluva dodržiavať či z hľadiska postov, alebo predkladania zákonov,“ povedal pred rokovaním vlády. 


Prečítajte si viac: