O cenu za najlepšiu architektúru bojujú aj diela z Bratislavy


Tento rok sa do CE ZA AR prihlásilo 24 architektonických diel

Foto: O cenu za najlepšiu architektúru bojujú aj diela z Bratislavy
Galéria: 14 fotiek
Foto: Cezaar.tv

Slovenská komora architektov vyhlásila 23. ročník prestížneho ocenenia Cena Slovenskej komory architektov za architektúru CE ZA AR 2024. Toto ocenenie má za cieľ zviditeľniť a priblížiť verejnosti prácu architektiek a architektov, ako aj poukázať na význam a vplyv ich činnosti pri formovaní životného prostredia.

V posledných rokoch sa ocenenie zameriava na komunikáciu významných tém, ktoré formujú súčasný vývoj v oblasti architektúry. Po témach ako environmentálna udržateľnosť (#zelená pre architektúru), obnova a regenerácia (#regenerácia), či spoločenská zodpovednosť (#spolu v architektúre), sa aktuálny ročník sústredí na otázku bývania.

Komunikačná kampaň aktuálneho ročníka ocenenia CE ZA AR sa zameriava na prezentáciu rozmanitých prístupov k bývaniu a na podnietenie odbornej diskusie na túto tému, s cieľom, aby sa všetci cítili #domavarchitekture.

Tento rok sa do súťaže prihlásilo 24 architektonických diel, medzi ktorými sa nachádzajú aj diela z Bratislavy. Nájdete tam napríklad administratívnu budovu The Mill na križovatke Mlynské nivy Plynárenská, rekonštrukcie bytov či domov, Novú hájovňu, Bratislavskú kalváriu, či rekonštrukciu fontány na Námestí slobody.

Za dielo môžu ľudia hlasovať na stránke CE ZA AR, pričom hlas bude možné udeliť aj počas slávnostného galavečera 3. októbra 2024.

 


 

 

 





Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy Bratislavský kraj