×

Pripojte sa k nám na WhatsAppe

Nezmeškajte najnovšie správy. Kliknutím na tlačidlo sa pripojíte k nášmu kanálu.

Pripojiť sa

Minister Taraba zverejnil list od riaditeľa Markízy Gažíka a vysmial sa mu


Foto: Minister Taraba zverejnil list od riaditeľa Markízy Gažíka a vysmial sa mu Foto: Facebook/Tomáš Taraba, Peter Gažík

Generálny riaditeľ TV Markíza Peter Gažík mal ministrovi životného prostredia Tomášovi Tarabovi (SNS) napísať list. Minister o tom informoval na sociálnom médiu. Generálny riaditeľ sa v liste redaktorov zastal a povedal, že Markíza spĺňa najprísnejšie normy vyváženej žurnalistiky a ministra žiada, aby si nenatáčal novinárov počas tlačových besied. 

To bol prípad aj novinárky TV Markíza Martiny Törökovej. „Môžem pána Gažíka ubezpečiť, že nakoľko takto nahraté rozhovory majú nielen veľmi náučný charakter pre slovenského poslucháča, nielen že ich sledovanosť je poväčšine väčšia ako sledovanosť spravodajstva Markízy, ale predovšetkým, že patria z podania úrovne ich moderátorov skôr k programom slovenskej satiry, rozhovory si budem natáčať naďalej. Markíze nikdy nepodám žiaden rozhovor, ktorý si celý nenahrám a zároveň nezverejním,“ reagoval na Gažíkovu požiadavku minister. 

V statuse opäť TV Markíza vyčítal reklamu, ktorú si u nej inzeroval štát. „Myslel som si, že pán Gážik mi chcel oznámiť, že dnes prispejú tých 32 miliónov eur, ktoré dostali počas predošlej vlády, na konsolidáciu verejných financií, pretože je im trápne, že zobrali peniaze za vlády, ktorá na Slovensku narobila dodatočné dlhy 20 miliárd EUR,“ hovorí Taraba. 

Redakcia sa snažila získať aj reakciu TV Markíza. Na naše otázky do uzávierky nereagovali. 

Prečítajte si viac: