×

Pripojte sa k nám na WhatsAppe

Nezmeškajte najnovšie správy. Kliknutím na tlačidlo sa pripojíte k nášmu kanálu.

Pripojiť sa

Nad bratislavským barom Pink Whale zaviala okrem dúhovej aj slovenská vlajka. Reagujú tak na aktuálne dianie v SNG


Foto: Nad bratislavským barom Pink Whale zaviala okrem dúhovej aj slovenská vlajka. Reagujú tak na aktuálne dianie v SNG Foto: FB Martina Šimkovičová / FB Pink Whale / Linkedln

Podnik na dunajskej lodi vyvesením slovenskej vlajky reagoval na dianie v Slovenskej národnej galérii. Bratislavčania si bar Pink Whale na nábreží Dunaja spájajú predovšetkým s koncertami, či rôznymi kultúrnymi podujatiami. Aktuálne sa venovali novému vedeniu národnej galérie, ktoré vymenovala ministerka kultúry Martina Šimkovičová po odvolaní generálnej riaditeľky Alexandry Kusej.

„Uvedomujúc si ťažkú situáciu SNG sme sa rozhodli, ako malý príspevok k blahu a rozkvetu nášho národa, osadiť stožiar a vlajku na lodi Pink Whale, ktorá je v tesnom susedstve SNG a tým vyriešiť základný a zásadný problém našej prvej galérie,“ píšu majitelia baru s veľkou dávkou satiry. Zareagovali tak na vyjadrenie povereného riaditeľa SNG Antona Bittnera, ktorý za jednu zo svojich priorít označil slovenskú vlajku vejúcu na budove galérie.



Okrem tradičnej dúhovej vlajky tak nad loďou zaviala aj štátna vlajka Slovenskej republiky. „Slovenská vlajka ako symbol identifikácie sa národa a jednotlivca. Slovenská vlajka ako symbol svojstojnosti národa Slovákov. Pýtame sa, ako je možné stavať hrdú, svojbytnú a na všetky štyri svetové strany rešpektovanú inštitúciu, bez takpovediac základného kameňa. Oltára okolo ktorého sa všetko deje, všetko sa od neho odvíja a k nemu všetko stvorené vzhliada,“ paroduje Pink Whale nacionalistický slovník 19. storočia. Antonovi BHittnerovi zároveň odkazujú, že sa už bez starostí môže venovať iným problémom, ako je slovenská vlajka, pretože tá už v blízkosti SNG visí.


 

Prečítajte si viac: