FOTO: V Chorvátskom Grobe otvorili novú škôlku. Pozrite sa, ako vyzerá z vnútra


FOTO: V Chorvátskom Grobe vznikla nová škôlka

FOTO: V Chorvátskom Grobe otvorili novú škôlku. Pozrite sa, ako vyzerá z vnútra
Galéria: 15 fotiek
Foto: BSK

Dlhoočakávané otvorenie materskej škôlky v Chorvátskom Grobe je konečne tu. Projekt, ktorý bol financovaný z eurofondov, priniesol 96 nových miest pre deti. Bratislavský kraj totiž trpí kritickým nedostatkom kapacít v materských školách. 

„V obci Chorvátsky Grob sme už predtým úspešne realizovali projekt rozšírenia kapacít základnej školy v hodnote 3 milióny eur, a som nesmierne rád, že sa podaril aj tento projekt na rozšírenie kapacity materskej školy,“ povedal predseda Bratislavského samosprávneho kraja Juraj Droba. 

Galéria: 15 fotiek

Okres Senec patril medzi tie, ktoré mali ešte donedávna spolu s mestskými časťami Bratislavy najkritickejší nedostatok miest v materských školách. Župa sa preto rozhodla realokovať nevyužité prostriedky vo výške 35 miliónov eur. Konkrétne v Chorvátskom Grobe už bola rozšírená pôvodná škôlka, aby sa kapacity navýšili. Investícia presiahla tri milióny eur. 

„Som nesmierne hrdá, že sa nám podarilo zrealizovať ďalší dôležitý projekt pre našu obec. Nová škôlka na Jadranskej ulici je nielen krásna a moderná, ale jej uvedením do prevádzky sme mohli vyhovieť všetkým žiadateľom o umiestnenie detí, vrátane trojročných. Verím, že táto nová škôlka bude miestom radosti, učenia a priateľstva pre všetky deti, ktoré ju budú navštevovať,“ uzavrela starostka Chorvátskeho Grobu Vladimíra Vydrová.





Najnovšie zo Slovenska

Najnovšie správy Bratislavský kraj