Zo Železnej studničky demontujú ikonickú stavbu. Hlina oznámil termín, kedy Sklenený kontajner definitívne zmizne


O dva mesiace zo Železnej studničky zmizne Sklenený kontajner

Foto: Zo Železnej studničky demontujú ikonickú stavbu. Hlina oznámil termín, kedy Sklenený kontajner definitívne zmizne
Galéria: 6 fotiek

Zastávka pre mnohých turistov. Sklenený kontajner na Železnej studničke sa bude za dva mesiace demontovať. Za tie roky ho navštívili mnohí Bratislavčania, ale aj cezpoľní. O jeho konci informoval poslanec parlamentu a podnikateľ Alojz Hlina (SaS). Sklenená prístavba má ustúpiť v prospech stavby Záhradnej reštaurácie (bývalé Ferdinandové kúpele), ktorá vzniká za ním. 

Na mieste, kde teraz kontajner stojí, budú prebiehať terénne úpravy a nahradia ho vstupné schody. „Samotný sklenený kontajner za ten čas, čo tam stojí si našiel svojich fanúšikov. V čase covidu bol dokonca skoro jediným “majákom” v Bratislave, kde si niečo mohli dať po pobyte v prírode. Ak sa pýtate kam pôjde, ešte to nie je úplne isté, ale asi si znova zopakuje úlohu, akú zohral na Železnej studničke. Bude dočasnou prevádzkou, kým sa vedľa neho nepostaví nový projekt,“ uviedol Hlina, ktorý za stavbou stojí. 

Zároveň dodáva, že pripravuje nový projekt relaxačného areálu s detskou ambulanciou, mestskými záhradami, oranžériou či sušiarňou liečivých rastlín. 


„Tak ak by ste išli okolo, príďte sa pomaly rozlúčiť so skleneným kontajnerom na Železnej studničke. Pekný víkend,“ uzatvára poslanec. 

Ferdinandové kúpele vznikli v lesoparku v roku 1828. Na ich mieste má teraz vzniknúť stavba Záhradnej reštaurácie a replika Labutieho pavilónu. Hlinova firma by ich mala dokončiť koncom roka. 

 





Nitra
Žilina
Prešov
Prešov
Trnava
Košice
Trenčín
Trnava
Trenčín
Banská Bystrica
Žilina
Nitra
Košice
Banská Bystrica