Mýtni policajti odhalili vodiča pod vplyvom metamfetamínu. Zastavili ho, aby skontrolovali váhu vozidla


Počas bežnej kontroly odhalili mýtni policajti vodiča pod vplyvom drogy

Foto: Mýtni policajti odhalili vodiča pod vplyvom metamfetamínu. Zastavili ho, aby skontrolovali váhu vozidla Foto: Facebook/Polícia SR - Bratislavský kraj

Policajti z oddelenia mýtnej polície Krajského dopravného inšpektorátu v Bratislave odhalili vodiča nákladného vozidla pod vplyvom omamných látok. Zastavili ho v rámci bežnej služby zameranej na kontrolu  najvyššej prípustnej hmotnosti vozidiel.

Keďže prejavoval známky požitia omamných látok, podrobili ho skríningovému testu. Ten potvrdil v jeho tele prítomnosť drog. Po orientačnom teste bol 32-ročný muž z Ukrajiny podrobený toxikologickému vyšetreniu v zdravotníckom zariadení.

Vyšetrenie potvrdilo v jeho organizme metamfetamín. „Policajti vodičovi zadržali vodičský preukaz a ďalšia jazda mu bola zakázaná. O skutku bola spísaná správa o výsledku objasňovania priestupku,“ ozrejmila polícia na sociálnom médiu.

Výsledky toxikologického vyšetrenia boli zaslané na znalecké skúmanie. Od jeho záverov bude záležať ďalší postup v posudzovaní vodičovej jazdy pod vplyvom omamnej látky.

„V tejto súvislosti Vám pripomíname, že jazdou pod vplyvom omamných a psychotropných látok zbytočne riskujete a ohrozujete nielen seba, ale i ostatných účastníkov cestnej premávky,“ vysvetlila polícia. 

Prispejte nám na kávu

Nech sme bdelí a dokážeme prinášať nezávislé spravodajstvo aj o polnoci.

Prispieť na nezávislé správy z regiónov


Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy Bratislavský kraj