Filmový hit tohto leta Vlny sa nakrúcal aj v Bratislave. Štáb použil priestory Univerzity Komenského


Vlny sa nakrúcali aj v priestoroch Univerzity Komenského v Bratislave

Foto: Filmový hit tohto leta Vlny sa nakrúcal aj v Bratislave. Štáb použil priestory Univerzity Komenského Foto: Facebook/Univerzita Komenského v Bratislave

Filmových nadšencov prilákala do kín novinka z dielne Jiřího Mádla s názvom Vlny. Ide o akčnú snímku, ktorá odkazuje na historické obdobie známe ako Pražská jar. Viaže sa na skutočný príbeh skupiny novinárov medzinárodnej redakcie Československého rozhlasu, ktorí sa po dlhom období tvrdej cenzúry rozhodnú prinášať pravdu. Do cesty sa im však v auguste 1968 postaví okupácia Česko-Slovenska sovietskymi vojskami.

Jednotlivé scény sa odohrávajú nielen v Prahe, ale aj v Bratislave. Konkrétne ide o priestory historickej budovy Univerzity Komenského. Informuje o tom na sociálnom médiu samotná univerzita.

„Sme hrdí, že jedna z kľúčových scén filmu, o ktorom sa toto leto najviac hovorí, vznikla v priestoroch historickej budovy UK na Šafárikovom námestí,“ uviedla vo svojom príspevku.

Filmový štáb priestory Univerzity Komenského navštívil počas minulej jesene. Nakrúcalo sa nielen v exteriéri pred budovou, ale aj v interiéri na schodisku pred Aulou Univerzity Komenského.

Ako zázemie pre produkciu, maskérňa či sklad kostýmov poslúžili učebne S2, S4 a S12, ktoré sa nachádzajú na prízemí. V jednotlivých scénach, ktoré sa odohrali práve v priestoroch univerzity, môžu diváci vidieť dvoch hlavných predstaviteľov filmu. Stvárňujú ich Táňa Pauhofová a Vojtěch Vodochodský.

Prispejte nám na kávu

Nech sme bdelí a dokážeme prinášať nezávislé spravodajstvo aj o polnoci.

Prispieť na nezávislé správy z regiónov


Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy Bratislavský kraj