VIDEO: Ľudia bez domova na Michalskej zneužívali na žobranie šteniatka. Skončili v útulku, v zlom zdravotnom stave


Ľudia bez domova v Bratislave zneužívali na žobranie šteniatka

Foto: VIDEO: Ľudia bez domova na Michalskej zneužívali na žobranie šteniatka. Skončili v útulku, v zlom zdravotnom stave Foto: TV JOJ

Ľudia bez domova v Bratislave zneužívali na žobranie šteniatka. Zasiahnuť musela polícia, psíky boli v zlom zdravotnom stave a museli im byť odobrané. Ich životy sú aktuálne ohrozené, stará sa o ne Sloboda zvierat. O prípade informovala TV JOJ.

Šteniatka boli na žobranie využívané na Michalskej ulici v Starom Meste a policajnú hliadku privolali okoloidúci, ktorí si všimli zlý zdravotný stav zvierat. 


„Z dôvodu podozrenia, že šteňatá nie sú v dobrom zdravotnom stave, nie sú chované vo vhodných podmienkach a majitelia nedokážu pokryť ich základné potreby, bola privolaná Sloboda zvierat ako aj veterinár Regionálnej veterinárnej a potravinovej správy,“ povedala hovorkyňa mestskej polície Barbora Krajčovičová. 


Policajti zotrvali na mieste, až kým neboli šteniatka ľudom bez domova odobraté. Mali byť značne rozrušení a správať sa agresívne. Psíky mali sotva mesiac a na rozpálenom chodníku ležali bez jedla a vody celý deň. „Nie sú v dobrom stave. Boli zjavne odobraté od matky skôr, než bolo vhodné,“ povedala pre TV JOJ predsedníčka Slobody zvierat Pavla Dugovičová.

 



Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy Bratislavský kraj