Rektor policajnej akadémie sa mal správať nevhodne k študentke. Do dier na nohaviciach jej strčil prsty


Rektor policajnej akadémie Šišulák sa mal správať nevhodne k študentke

Foto: Rektor policajnej akadémie sa mal správať nevhodne k študentke. Do dier na nohaviciach jej strčil prsty Foto: Facebook/Zuzana Čaputová

Rektor Akadémie policajného zboru v Bratislave Stanislav Šišulák sa mal nevhodne správať k študentke. Pred viacerými ľuďmi ju mal kritizovať pre nohavice s dierami. Mal do nich strčiť prst a povedať jej, že ak ich bude mať ešte raz na sebe, stiahne jej ich tak, „že jej budú vidieť tangáče“. Rektora sa na incident pýtal v liste prorektor Mojmír Mamojka v liste, ktorý získala TV Markíza

Bol písaný 20. augusta a prorektor v liste menuje aj iných zamestnancov akadémie, od ktorých žiada odpovede na otázky. V liste spomína aj to, že o incident mal v minulosti spomenúť aj samotný Šišulák na zasadnutí vedenia a zasadnutí kolégia rektora ešte v apríli. 

„Na chodbe APZ si stretol študentku APZ, u ktorej sa Ti nepáčilo, že je oblečená v nohaviciach s dierami. Podľa Tvojich vlastných slov si do jednej z týchto dier vložil prst, opýtal si sa jej, či doma chová tigre, keď má nohavice s takýmito dierami a následne si jej povedal, že aj ju takto oblečenú stretneš ešte raz, stiahneš jej tie nohavice tak, že jej budú vidieť tangáče,“ uvádza Mamojka v liste. 

Od rektora žiada vyvodenie sebareflexie, jeho komunikáciu so študentkou považuje za mimoriadne urážlivú až ponižujúcu. „Vyššie uvedené správanie je absolútne neprijateľné v akejkoľvek spoločenskej interakcii, aj preto je nielen pre mňa – iné slovo mi nenapadá – šokujúce, že takéto konanie si dovolil rektor vysokej školy,“ dodáva Mamojka. 

Rektor jeho tvrdenia však odmieta. Pre TV Markíza sa vyjadril, že ide o fabulácie. „Skutočnosti, ktoré sú uvedené vo Vami zaslanom emaile, považujem za absolútne vyfabulované a tendenčné - s cieľom poškodiť moje meno aj meno Akadémie Policajného zboru v Bratislave,“ povedal Šišulák. Tvrdí, že Mamojkov list môže súvisieť aj s návrhom personálnej zmeny vo vedení akadémie, ktoré mal predložiť v ten istý deň, čo bol list zaslaný. O akú personálnu zmenu ide nešpecifikoval.


Prispejte nám na kávu

Nech sme bdelí a dokážeme prinášať nezávislé spravodajstvo aj o polnoci.

Prispieť na nezávislé správy z regiónov


Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy Bratislavský kraj