Taraba Chmelárovi: Ak sa poradcom stane exot, vie to narobiť problémy. Hádka vo vládnej koalícii pokračuje


Taraba kritizoval Chmelára aj po jeho odvolaní z funkcie poradcu premiéra

Foto: Taraba Chmelárovi: Ak sa poradcom stane exot, vie to narobiť problémy. Hádka vo vládnej koalícii pokračuje Foto: FB Tomáš Taraba

Dramatické dianie zo zákulisia vládnej koalície pokračuje. Celý príbeh sa začal kritikou poradcu premiéra Fica Eduarda Chmelára voči konaniu štátneho tajomníka Štefana Kuffu, ktorý narušil divadelné predstavenie Národného divadla Košice v obci Malá Franková. Chmelár sa vzápätí dostal do prestrelky s podpredsedom vlády Tomášom Tarabom a po tom, ako ho Fico z funkcie poradcu odvolal, kritizoval nielen Kuffu, ale aj politiku Ficovej vlády ohľadom zbrojenia. Na Chmelára vzápätí opäť reagoval Taraba, označil ho za neúspešného frustrovaného politika.

„Ak sa poradcom stane exot, vie to narobiť problémy. Predstavte si, že by poradca Putina hovoril o tom, že podporuje členstvo Ukrajiny v NATO. Hneď by svet spozornel, či si to myslí Putin, alebo má pri sebe človeka, čo trepe piate cez deviate,“ napísal na adresu Chmelára minister životného prostredia.

Bývalého poradcu premiéra Fica zároveň označil za progresívneho liberála. „Na adresu SNS povedal de facto, že sme gestapáci, pretože sme povedali to, čo medzičasom potvrdili už aj organizátori, že predstavenie 18+ sa omylom hralo pred maloletými deťmi,“ vrátil sa Taraba pri kritike Chmelára k okolnostiam divadelného predstavenia v Malej Frankovej.


Na sociálnej sieti pritom zverejnil staršiu fotografiu Eduarda Chmelára s publicistom a spisovateľom Michalom Havranom. „Jeho odvolaním z postu poradcu predsedu vlády sa nedeje nič iné iba to,že každý vie, že tento neúspešný frustrovaný politik, nehovorí o SNS ako o gestapákoch v mene predsedu vlády, ale hovorí tieto nemiestne urážky za seba a možno za kamoša Havrana. Od progresívnych liberáloch sú tieto urážky aj s ich dúhovými vlajočkami samozrejme na smiech,“ doplnil minister životného prostredia.


Tému LGBTI ľudí Taraba proti Chmelárovi využil už pred niekoľkými dňami, keď o bývalom poradcovi predsedu vlády napísal, že vymetal Pride pochody. Chmelár mu odkázal, aby sa nesprával ako internetový hulvát.

Chmelár sa veľmi ostro o Štefanovi Kuffovi vyjadril v statuse na sociálnej sieti, kde oznámil, že Fico ho odvolal z funkcie poradcu. Označil ho za „jedného šialenca, ktorý násilne prerušuje divadelné predstavenia, cenzuruje archeologické výstavy, vyhráža sa väzením ženám, ktoré podstúpili asistovanú reprodukciu, a keďže ako hochštapler nemá do čoho ani len pichnúť, šikanuje ženy na ministerstve, ako sa majú obliekať a pobehuje tam ako blázon s kadidlom.

Chmelár zároveň kritizoval premiéra Fica, ktorý vraj o mieri len rozpráva, ale koná inak a ministra obrany Kaliňáka, ktorého ohľadom vyzbrojovania armády postavil na rovnakú úroveň ako bývalého ministra Jaroslava Naďa. Na jeho odchod z funkcie poradcu predsedu vlády vraj tlačila SNS už koncom minulého roka a Chmelárove poznámky sa údajne riešili aj na koaličnej rade.

 



Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy Bratislavský kraj