Správajte sa ako podpredseda vlády a nie ako internetový hulvát. Kuffa rozhádal Tarabu s Chmelárom


Kuffa rozhádal Tarabu s Chmelárom

Foto: Správajte sa ako podpredseda vlády a nie ako internetový hulvát. Kuffa rozhádal Tarabu s Chmelárom Foto: FB Eduard Chmelár / FB Tomáš Taraba

Výtržnosť štátneho tajomníka ministerstva životného prostredia Štefana Kuffu na divadelnom predstavení v zamagurskej obci Malá Franková rozhádala aj predstaviteľov vládnej koalície. S kritikou Kuffu sa ozval poradca premiéra Roberta Fica Eduard Chmelár. Ten tvrdí, že zásah politika voči umeleckej slobode je neprípustný a konanie Kuffu prirovnal k nacistickej politickej polícii gestapo. To nenechalo chladným podpredsedu vlády Tomáša Tarabu, ktorý sa Chmelára opýtal, či sa už vrátil k progresívnym liberálom s ktorými vraj kedysi vymetal dúhové pochody. Chmelár Tarabovi neostal nič dlžný a vyzval ho, aby sa správal ako podpredseda vlády a nie ako internetový hulvát.

Chmelár chce, aby Kuffu odsúdil aj Smer a Hlas

Celú hádka poradcu premiéra s ministrom životného prostredia odštartoval Chmelárov status na sociálnej sieti. Publicista a neúspešný politik v ňom veľmi ostro kritizoval Kuffovo počínanie v Malej Frankovej. Prirovnal ho dokonca k nacistickému gestapu.

„V demokratickej spoločnosti je absolútne neprijateľné, aby vtrhol na predstavenie z pozície štátnej moci nejaký náboženský fanatik s imidžom Nočnej mory z Elm Street a začal rozháňať dav. Toto by si nedovolil ani Jakeš s Biľakom, toto si dovolilo jedine gestapo. Je úplne jedno, čo si o tejto hre myslíte, dôležité je pochopiť princíp, že to, či z divadelného predstavenia odvedú vaše deti, je zodpovednosť rodičov, nie právomoc vysokého štátneho úradníka a navyše z nesúvisiaceho rezortu životného prostredia,“ uviedol rozhorčený Chmelár.

Kritika sa tým však ani zďaleka neskončila. Kuffu označil za náboženského extrémistu, od ktorého konania sa podľa neho musia dištancovať strany Smer a Hlas. „Rešpektujem politickú realitu, ale dve dominantné sociálnodemokratické strany Smer-SD a Hlas-SD si musia uvedomiť svoju širšiu zodpovednosť a jasne vymedziť takýmto praktikám mantinely. Náboženský extrémista Štefan Kuffa, s ktorým odmietla spolupracovať ešte aj Martina Šimkovičová, ktorý chcel trestať asistovanú reprodukciu väzením, agresívny človek obvinený z fyzického napadnutia a nebezpečného vyhrážania, nemôže určovať koaličnú politiku ani v oblasti kultúry, ani v ničom inom. Zastaviť divadelné predstavenie si doteraz dovolil v roku 2016 iba vtedajší banskobystrický župan Marián Kotleba a nie je náhoda, že Štefan Kuffa vyšiel práve z radov ĽSNS. Apelujem na strany Smer a Hlas, ak má byť vôbec cítiť ich sociálnodemokratická orientácia, tak toto je zásadný bod, v ktorom sa to musí prejaviť.“



Taraba: s progresívnymi liberálmi ste vymetali Pride pochody

Podpredseda vlády a minister životného prostredia na Chmelára zareagoval priamo pod jeho statusom v komentári. Taraba v komentáíri vôbec Kuffu nespomenul a celý jeho obsah tvoril osobný úrok na Chmelára:

„Vy ste ešte poradca predsedu vlady alebo už ste sa vrátili k progresívnym liberálom, s ktorými ste niekedy vymetali Pride pochody a držali ste sa pod pazuchou s Michalom Havranom?“ - Opýtal sa Taraba Chmelára.

Poradca predsedu vlády však Tarabovi neostal nič dlžný. Čitatelia tak mohli v priamom prenose sledovať nedôstojnú hádku dvoch vysokých štátnych úradníkov.

„Ak chcete so mnou diskutovať, skúste reagovať vecne ako podpredseda vlády hodný tohto statusu, a nie ako internetový hulvát, keď ste taký márnomyseľný, že sa už nedokážete za vlastné chyby a nepravdivé tvrdenia ani ospravedlniť. Navyše klamete aj v tomto prípade, lebo nikdy som na žiadnom Dúhovom pochode nebol,“ odpovedal Chmelár Tarabovi.


Zdroj: FB Eduard Chmelár

Prispejte nám na kávu

Nech sme bdelí a dokážeme prinášať nezávislé spravodajstvo aj o polnoci.

Prispieť na nezávislé správy z regiónov


Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy Bratislavský kraj