VIDEO: Ako z počítačovej hry. Študent ukázal, ako bude vyzerať petržalská električka


Presná vizualizácia petržalskej električky

Foto: VIDEO: Ako z počítačovej hry. Študent ukázal, ako bude vyzerať petržalská električka Foto: Youtube Lukas Rehak

Stavba petržalskej električky napreduje, a ak sa nič nepredvídané nestane, prví cestujúci sa na trati spájajúcej centrum Bratislavy a najväčšie sídlisko na Slovensku, odvezú do konca tohto roka. Na to, ako električková trať Petržalku zmení, sa môžete pozrieť už teraz. Zaujímavé video pripomínajúce videohru zverejnil študent Lukáš Rehák.

„Aplikácia, ktorá interaktívne vizualizuje projekt električkovej trate Petržalka. Je vytvorená pomocou Unreal Engine a dostupných stavebných výkresov, aby tak čo najlepšie priblížila projekt verejnosti,“ informuje autor o projekte. Ten však nie je žiadnou kratochvíľou, ale súčasťou jeho bakalárskej práce na Fakulte hospodárskej informatiky STU. 

Vo videu máme možnosť videiť celú budúcu trať električky v Petržalke. Podrobne si tak môžete pozrieť riešenia, ktoré architekti, dopravní inžinieri a stavitelia zvolili - či už pre mosty, križovania s cestnými komunikáciami, ale to, ako bude vyzerať obratisko električiek na Janíkovom dvore. Unreal Engine pomocou ktorého študent presnú vizualizáciu vytvoril, sa používa tiež pri tvorbe počítačových hier.




Najnovšie zo Slovenska

Najnovšie správy Bratislavský kraj