Nejde u vás prúd? Po novom môžete výpadok elektriny v Bratislave nahlásiť online, zobrazí sa aj na mape


Odberateľom elektriny v okolí hlavného mesta slúži nová interaktívna mapa

Foto: Nejde u vás prúd? Po novom môžete výpadok elektriny v Bratislave nahlásiť online, zobrazí sa aj na mape Foto: vypadokelektriny.sk

Nefunguje u vás prúd a chcete situáciu čo najskôr riešiť? Po novom môžete výpadok elektriny nahlásiť cez aplikáciu online a daná lokalita sa súčasne zobrazí na interaktívnej mape. Mapa súčasne poslúži aj na informáciu, či už výpadok, ktorý postihol vašu ulicu, obec či mesto, niekto nenahlásil pred vami.

Zákazníci spoločnosti Západoslovenská distribučná zároveň na mape vidia aktuálny stav jednotlivých výpadkov energie - či už problém technici opravili, alebo výpadok pretrváva.

Aplikácia zobrazuje miesta na mape, ktoré sú aktuálne bez elektriny z dôvodu plánovaných prác alebo pre poruchy, ktoré už evidujeme. V prípade, že sa v danej lokalite nenachádzate a máte výpadok elektriny, neváhajte a nahláste nám to,“ uvádza stránka na ktorej sa nachádza interaktívna mapa v úvode.


Mapa nezobrazuje len okolie Bratislavy, ale územie celého západného Slovenska. Okrem miest, kde aktuálne riešia výpadok elektriny, či kde ho nedávno opravili, tam nájdete aj lokality s plánovanými odstávkami prúdu.

Stránka zároveň poskytuje dôležité informácie a tipy. Asi najviac potrebnými sú tie, na základe ktorých sa občan môže presvedčiť, či v jeho prípade ide naozaj o poruchu. Ešte pred nahlásením by preto mal odpovedať na základné otázky: „evidujú problém s dodávkou elektriny aj vaši susedia? Máte úplný, alebo čiatočný výpadok elektriny? Máte skontrolované domové ističe a poistky? Bolo vaše zariadenie skontrolované elektrikárom?“

Odpovede na tieto otázky môžu aj laikovi napovedať, či ide o poruchu len v jeho dome, alebo v byte, alebo ide o výpadok elektriny, ktorý musí riešiť jej distribútor.



Najnovšie zo Slovenska

Najnovšie správy Bratislavský kraj