Prečo spoj 29 stále mešká? Cestujúci sa sťažujú na vodiča, ktorý sa hrá na mobile


Prečo autobus 29 v Bratislave stále mešká?

Foto: Prečo spoj 29 stále mešká? Cestujúci sa sťažujú na vodiča, ktorý sa hrá na mobile Foto: imhd.sk

Autobus číslo 29, ktorý jazdí z Opletalovej ulice smerom na Malú scénu pravidelne mešká. Upozornili na to viacerí bratislavskí cestujúci. Dôvodov je podľa nich viacero. Spoj tak Bratislavčanom komplikuje dochádzanie do práce. Niektoré časy dokonca úplne vynecháva.

„Začínam mať pocit, že tu niekomu poriadne šibe… Aby neustále denno denne meškal minimálne 10 minút alebo kompletne vynechal spoj 29, je už naozaj nad môj rámec porozumenia,“ tvrdí Patrik, ktorý chcel na autobus nastúpiť o 17:08, ale spoj neprišiel. Ďalší mal z Lafranconi odísť 17:23 a aj ten prišiel s omeškaním troch minút.

Medzi Devínskou Novou Vsou a Devínom aktuálne prebiehajú práce na ceste. Podľa Patrika to však autobusy neovplyvňuje. „Menia plyn, lebo tam sú vysoké úniky, ale to sa týka iba Devína, kde bývam a premávku to moc neovplyvňuje,“ hovorí. Peter zas obviňuje cyklotrasu na Vajanského námestí, ktorá podľa neho vozidlá spomaľuje. 

Meškanie spoja 29 niektorí cestujúci dávajú za vinu aj vodičovi. Podľa viacerých svedkov mal odchádzať z Malej scény s omeškaním. „Včera mal ísť 21:25 hod. od Eurovei… Stál tam a ťukal do mobilu. Na zastávku sa dostavil až 21:31 a kým prišiel na Riviéru mal meškanie 9 minút,“ hovorí Michaela. 


Toto meškanie zažil aj Ján, stal sa mu rovnaký incident. „Musela k nemu prísť slečna, aby sa uvedomil. Najskôr sme si mysleli, že je nejaký problém, potom sme zistili, že sa pán šofér iba stratil v hlbokých vodách internetu. Slečna potom povedala, že bol akosi mimo, že ani nevedel odpovedať. Bohvie, či vedel po slovensky,“ napísal. 

O stanovisko sme požiadali aj Dopravný podnik Bratislava. Za posledný týždeň mali 91 % presných odchodov na linke 29. Neznamenali ani pravidelné meškania nad 10 minút. „K občasným meškaniam v priebehu trasy počas posledných týždňov mohlo prispievať aj lokálne dopravné obmedzenie v Devíne. Navyše, v čase striedania pracovných zmien v automobilke dochádza k nárazovému dopytu cestujúcich, s tým súvisiacim kongesciám dopravy v danej lokalite, ktoré tiež spôsobujú meškania vybraných spojov linky 29. S cieľom poskytnutia dostatočného komfortu cestujúcim aj v čase návozu/odvozu pracovných zmien boli na linku 29 nasadené kapacitné kĺbové autobusy,“ povedal pre Bratislavak.sk hovorca DPB Jozef Vozár. 

Redakcia sa pýtala aj na spomínaného vodiča, ktorý sa hral na mobile a z Malej scény odchádzal s omeškaním. „Ku konkrétnemu podnetu dopĺňame, že vami uvedený spoj odchádzal zo zastávky Malá Scéna s meškaním 4 minúty. Situáciu so spomínaným vodičom sme preverili a budeme voči nemu postupovať v súlade s internými predpismi,“ dodáva Vozár. 



Najnovšie zo Slovenska

Najnovšie správy Bratislavský kraj