Slnko, voda, oddych… ak si chcete letné dni v Bratislave užiť pri vode, jednou z možností sú obľúbené Zlaté piesky. Možno len do momentu, ak sa budete chcieť najesť či občerstviť v jednom z bufetov, ktoré ponúkajú svoje služby návštevníkom. Tamojšie ceny vám totiž môžu vyraziť dych.
S nepríjemným zážitkom sa návštevník Zlatých pieskov podelil s čitateľmi známej facebookovej stránky Nekŕmte nás odpadom. Za dve porcie vyprážaného syru s hranolkami, jedným pivom a kofolou zaplatili naozaj poriadnu sumu.
„Keďže známi tam ešte neboli, rozhodli sme sa skrátiť si chvíľu v ,Bufete na pláži’ a dať si ,bufetový obed.’ Jedlá na veľkých obrázkoch bez cien-dobrý ťah. Cenník síce zverejnený mini písmenami sme ale neštudovali. Človek by si povedal, že 2 krát syr s hranolkami, jedno veľké pivo a jedna veľká kofola nemôže stať v bufete viac ako 25 eur, nech preženiem do 30 eur. Vyrazilo nám dekel, keď nám mladá brigádnička v bufete zadelila cenu 36,80 eur,“ píše nespokojný návštevník.
Pretože ho vysoká cena za jedlo a nápoje prekvapila, od obsluhy bufetu žiadal rozrátanie cien na jednotlivé položky. Slečna za pultom im následne cenu naozaj rozrátala a vtedy prišli na to, že za jednu porciu vyprážaného syru s hranolkami a tatárskou omáčkou dali 16,50.
„Kofola sa nedala ani dopiť, keďže bola vyprchaná a vlažná... jedli sme už kde kade.. napríklad McDonald v Disneylande, kde porcia nugetiek s hranolkami stála 16 eur. Ale na Zlatých Pieskoch v bufete, kde sa zastavila doba z čias socializmu zaplatiť 16,50 za porciu kúska mrazeného polotovaru - syru s hranolkami to je také slovenské,“ uzatvoril trpko zákazník. Na záver ešte zrátal koľko ich krátka návšteva Zlatých pieskov stála celkovo. „Takže hodinová návšteva na Zlatých pieskoch so vstupným, parkovným a konzumným 51 eur. Po 27. rokoch na Zlatých pieskoch prvý a určite aj posledný krát.“
Príbeh návštevníka Zlatých pieskov spustil veľkú diskusiu nielen o cenách jedla na Slovensku a zvlášť na kúpaliskách, či v aquaparkoch, ale aj o kvalite ponúkaných služieb. Množstvo prispievateľov tvrdí, že za rovnaké, či dokonca nižšie ceny sa vedia najesť v známych dovolenkých destináciách v zahraničí, či už pri mori, alebo v horách.
Maroš spoločne s ďalšími diskutujúcimi vyzýva na bojkot podobne predražených služieb: „Ľudia, nekupujte to, nedotujte ich. Je to čistá nenažranosť daných podnikateľov, Jediné čo zaberá je nekupovať. Sme v Taliansku pri mori a ceny lacnejšie, ako u nás. Fakt len krútim hlavou.“
Daniela si príčatí príbehu zo Zlatých pieskov spomenula na staré časy, keď si ľudia občerstvenie pripravili doma a k vode priniesli so sebou. „Prišiel čas kedy budeme nosiť z domu rezne, fašírky v dóze, ako nám za komunistov mama nabalila. Do druhej nakrájané rajčiny,papriky a uhorky. Do fľaše sirupovú vodu a ideš. A dobre bolo.“
Diskusiu aj s názorným príkladom uzavrela Marta: „18,50 eur porcia v Alpách vysoko v horách. Ceny rovnaké ako kdekoľvek v meste. Žiadny rozdiel. Ale obsluha a kvalita so Slovenskom sa zďaleka nedá porovnať.“