×

Pripojte sa k nám na WhatsAppe

Nezmeškajte najnovšie správy. Kliknutím na tlačidlo sa pripojíte k nášmu kanálu.

Pripojiť sa

Nahradí Kovačiča moderátorka z STVR? Verejnosť si Karolínu Lacovú všimla, keď v predvolebnej debate zahriakla Korčoka


Foto: Nahradí Kovačiča moderátorka z STVR? Verejnosť si Karolínu Lacovú všimla, keď  v predvolebnej debate zahriakla Korčoka Foto: TV Markíza / FB Karolína Lacová

Stane sa rozhlasová moderátorka Karolína Lacová novou tvárou populárnej politickej diskusnej relácie Na telo TV Markíza? Špekulácie o tom, kto nahradí vyhodeného Michala Kovačiča sa stupňujú s tým, ako sa blíži jeseň a vysielanie politických relácií po letnej prestávke. O možnom prestupe moderátorky Lacovej z STVR do Markízy informuje Denník N.

„Vedenie verejnoprávneho média o Lacovej odchode do Markízy údajne hovorilo aj na utorkovej porade s redaktormi spravodajstva,“ píše denník o aktuálnom dianí v STVR. Nejde pritom o jedinú zmenu vo verejnoprávnom médiu. V diskusnej relácii O 5 minút 12 v moderátorskom kresle končia Marek Makara a Marta Jančkárová. Odchod tejto dvojice už pred niekoľkými mesiacmi avizoval aj šéf parlamentného mediálneho výboru Roman Michelko z SNS.

V prípade odchodu Lacovej by médium, ktoré čelí silnému tlaku od koaličných politikov prišlo o ďalšiu skúsenú moderátorskú tvár. Karolína Lacová v bývalej RTVS začínala v roku 2017 po troch rokoch strávených v tlačovej agentúre. Ako redaktorka rozhlasového Rádiožurnálu sa venovala predovšetkým témam v rezorte spravodlivosti a poslucháčom tiež prinášala informácie z parlamentu. Neskôr začala v obrátenej pyramíde moderovať diskusnú reláciu Z prvej ruky.

„Naďalej pracujem v Slovenskom rozhlase, viac vec komentovať nechcem,“ povedala pre Denník N sama Lacová. Jej možný príchod do Markízy by sa udial v pre televíziu neľahkom období. Dlhoročný moderátor Michal Kovačič skončil po sporoch s vedením a zamestnanci televízie kvôli zásahom do vysielania a politickým tlakom hrozili štrajkom. Veľká časť redakcie spravodajstva Markízy sa postavila za vyhodeného moderátora.


Reláciu Na telo po minuloročných parlamentných voľbách ignorovali aj vládni politici. Spor s Kovačičom a redakciou spravodajstva sa vyostril po tom, čo sa vedenie televízie rozhodlo jej vysielanie prerušiť. Markíza vtedy oznámila, že prehodnotí formát politickej diskusie. Moderátor Kovačič v priamom prenose vystúpil s kritikou vedenia televízie a zamestnanci vstúpili do štrajkovej pohotovosti.

Verejnosť si všimla Lacovej výkon v diskusii Korčoka s Pellegrinim

Karolína Lacová aktuálne patrí k najskúsenejším moderátorkám politických diskusií v Slovenskom rozhlase. Veľkú publicitu a pozornosť verejnosti získala po odmoderovaní predvolebnej diskusie prezidentských kandidátov Petra Pellegriniho a Ivana Korčoka v marci tohto roku. Lacová viedla diskusiu dynamickýcm a sviežim spôsobom, od oboch hostí vyžadovala odpovede na svoje otázky a dávala najavo, že šéfkou diskusie je moderátorka a nie politici.

„Pani Lacová, potichu,“ povedal moderátorke počas relácie Korčok. „Nebudeme si hádam hovoriť, kto má byť potichu,“ odpovedala prezidentskému kandidátovi moderátorka. Korčok sa vzápätí Lacovej ospravedlnil.


Prečítajte si viac: