Zrážka nákladného auta a motorky pri Dubovej. Motocyklistu do nemocnice odviezol vrtuľník


Foto: Zrážka nákladného auta a motorky pri Dubovej. Motocyklistu do nemocnice odviezol vrtuľník Foto: FB Polícia SR - Bratislavský kraj

Vážna dopravná nehoda pri obci Dubová v pezinskom okrese si vyžiadala aj zásah záchranárskeho vrtuľníka. Po zrážke motorky s nákladným autom si to vyžiadali zranenia, ktoré motocyklista utrpel. Polícia zrážku vyšetruje, podľa svedkov si motorkár pravdepodobne prichádzajúci nákladiak nevšimol a do vozidla narazil.

„Prítomnosť alkoholu v dychu u účastníkov nehody nebola vykonanou dychovou skúškou zistená,“ píše o okolnostiach nehody polícia na sociálnej sieti. Zároveň tvrdí, že príčiny nehody sú zatiaľ neznáme a vyjasní ich vyšetrovanie.



TV JOJ však informuje o výpovediach svedkov, ktoré hovoria o tom, že motocyklista si pravdepodobne prichádzajúce nákladné auto nevšimol, išiel prirýchlo a do vozidla narazil. Prvú pomoc mu poskytol vodič nákladného auta, ako aj vodiči okoloidúcich vozidiel.

Zraneného motorkára záchranári previezli do nemocnice vrtuľníkom. „Posádka záchranárskeho vrtuľníka si prevzala do svojej starostlivosti 29-ročného motocyklistu, ktorý bol s vážnejším úrazom hrudníka a chrbrice v stabilizovanom stave transportovaný na ďalšie vyšetrenie,“ povedala pre televíziu hovorkyňa leteckých záchranárov Zuzana Hopjaková.

Pacientov stav je aktuálne stabilizovaný, muž je pri vedomí a podrobujú ho potrebným vyšetreniam. Premávku počas odstraňovania následkov nehody usmerňovala polícia.