×

Pripojte sa k nám na WhatsAppe

Nezmeškajte najnovšie správy. Kliknutím na tlačidlo sa pripojíte k nášmu kanálu.

Pripojiť sa

VIDEO: Tvrdý odkaz Šimkovičovej od jej exkolegu Bruchalu: Maťa, nemáš na to!


Foto: VIDEO: Tvrdý odkaz Šimkovičovej od jej exkolegu Bruchalu: Maťa, nemáš na to! Foto: Instagram Pavel Bruchala

Ministerka kultúry Martina Šimkovičová to v poslednom čase schytáva z každej strany. Za odvolanie riaditeľa SND Mateja Drličku a šéfky SNG Alexandry Kusej Šimkovičovú kritizujú umelci, študenti, opozícia, či verejnosť vo výzve na jej odstúpenie, ktorú podpísalo zatiaľ takmer 175 tisíc ľudí.

Najnovšia kritika, ktorá sa zjavila na sociálnych sieťach však možno bude Šimkovičovú bolieť omnoho viac. Ozval sa totiž jej bývalý kolega z TV Markíza Pavel Bruchala. Na svojej moderátorskej dvojičke nenechal herec a cestovateľ, ktorý aktuálne žije v zahraničí, ani nitku suchú.

Bruchala so Šimkovičovou spoločne pred rokmi pôsobili v TV Markíza. Moderátor sa venoval reláciám ako Teleráno, či Vitajte doma. Šimkovičová bola moderátorkou hlavnej spravodajskej relácie. Obaja svojho času patrili k najznámejším a najpopulárnejším tváram televízie. Ich cesty sa neskôr rozišli, keď Bruchala zamieril do konkurenčnej TV JOJ a Šimkovičovú stiahlo vedenie televízie z obrazovky kvôli nevhodným výrokom o utečencov v roku 2015.

„Ty nemáš na to, aby si bola ministerkou kultúry. Sama si sa z ničoho nič ňou stala. To je úžasné inak na tom Slovensku, ako sa ľudia dostávajú k funkciám o ktorých ani nesnívali,“ začína Bruchala svoj odkaz ministerke kultúry na sociálnej sieti.



Následne prejde do omnoho osobnejšej roviny a Šimkovičovú oslovuje familiárne „Maťa.“ Je však pritom až šokujúco otvorený a priamy:

„Maťa, Ty nemáš na to ani odborné predpoklady, ale ani ľudské a charakterové. Hovorím to veľmi pokojne a slušne, lebo je to môj názor. Umenie, alebo kultúra je o emóciách a Ty šíriš len negatívne emócie. Irituješ, si cynická, si pomstychtivá, ničíš životy, chceš určovať čo je a čo nie je kultúra. To sú strašne negatívne, zlé emócie.“

Bývalý moderátor kritizuje Šimkovičovú aj za spoluprácu s Lukášom Machalom, ktorý je jej pravou rukou na ministerstve kultúry. Doslova hovorí, že vytvorili veľmi smutnú dvojicu.

„Maťa, keby som bol na Slovensku aj dnes, tak sa zúčastním pochodu spolu s mojimi kolegami z divadla, a rovnako by som šiel aj zajtra na pochod. Už pred pár mesiacmi som podpísal iniciatívu za Tvoje odvolanie a urobil som to aj minulý týždeň, pretože si naozaj myslím, že by si nemala byť ministerkou kultúry,“ uzatvára Bruchala.


Prečítajte si viac: