Tarabov známy z Modry získal v envirorezorte zákazky za 600 tisíc eur. Minister pritom doteraz kritizoval externé zmluvy


Známy ministra Tarabu získal zákazky za takmer 600 tisíc eur

Foto: Tarabov známy z Modry získal v envirorezorte zákazky za 600 tisíc eur. Minister pritom doteraz kritizoval externé zmluvy Foto: FB Tomáš Taraba

Meno právnika Patrika Podhorského doteraz verejnosť veľmi nepoznala. Na povrch však vyplávali informácie, ktoré právnika z Modry spájajú s ministrom životného prostredia Tomášom Tarabom. A to rovno cez zákazky za necelých 600 tisíc eur. O prípade informovala TV Markíza.

Právnik sa k štyrom lukratívnym zmluvám dostal v priebehu dvoch mesiacov od mája do júla. Vo všetkých prípadoch sa zákazky týkajú poskytovania právnych služieb. Sumy, ktoré si kancelária Podhorský & Partners od ministerstva vyúčtuje sa pohybujú od 90 po 210 tisíc eur. V jednom prípade sa kancelária na poskytovaní právnych služieb dohodla priamo s ministerstvom životného prostredia, v dvoch prípadoch s vodohospodárskom výstavbou a v jednom prípade so Slovenským vodohospodárskym podnikom.

„Vodohospodársky podnik, vodohospodárska výstavba dali súťaž, každý sa mohol prihlásiť,“ obhajoval pre televíziu výber svojho známeho právnika minister Taraba. „Pán Podhorský je advokát, ktorý vyšiel normálne tendrom,“ dodal Taraba s tým, že sa s Podhorským, ktorý je rovnako ako on z Modry, pozná tri až štyry roky. Markíza zároveň pripomína, že ministerstvo životného prostredia, ale ani štátne podniky, ktoré pod rezort patria, nevysvetlili o aký typ verejného obstarávania malo ísť. 


Zdroj: TV Markíza

Na tlačovej konferencii v piatok 9. augusta Taraba povedal, že nemôže spolupracovať s právnikmi, ktorí na ministerstve pôsobili počas éry Jána Budaja. „Ja nebudem robiť s Budajovými ľuďmi. Budem robiť s právnikmi, ktorým dôverujem, a to nie je konflikt záujmov,“ vyhlásil Taraba.

S Podhorským minister nespolupracuje preto, že ho pozná, ale kvôli jeho kvalitnej práci. „To nebol dôvod, prečo ja s ním robím. Ja s ním robím preto, lebo mi spravil analýzu na geológiu Vrakuňa,“ dodal Taraba.

Minister Taraba sa pritom doteraz niekoľkokrát vyjadril proti externým zmluvám, ktoré údajne nevýhodne rezort životného prostredia uzatváral s externými spolupracovníkmi a dohodármi počas pôsobenia Jána Budaja. Taraba zároveň v tejto súvislosti avizoval trestné oznámenia.



Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy Bratislavský kraj