VIDEO: Bratislavou sa vo štvrtok podvečer prehnala silná búrka. Najhoršie to bolo v Rači o okolo Pezinka


Silná búrka s prívalovým dažďom v niektorých častiach Bratislavy

Foto: VIDEO: Bratislavou sa vo štvrtok podvečer prehnala silná búrka. Najhoršie to bolo v Rači o okolo Pezinka Foto: FB Matej Braun

Pred silnými búrkami varovali meteorológovia už vo štvrtok predpoludním. Ich predpovede sa napokon splnili a niektorými časťami hlavného mesta sa prehnala silná búrka, pri ktorej prívalový dážď zaplavil ulice. Asi najhoršie obišla Rača a búrka so silným dažďom sa prehnala tiež Pezinkom.

V Rači sa voda nahromadila na parkovisku pred známym obchodným reťazcom, ktoré aspoň na chvíľu zmenila na neplánované kúpalisko.



Zaujímavosťou včerajšieho počasia je, že búrka zasiahla len niektoré časti Bratislavy. Petržalka, ale aj centrum mesta ostali prakticky bez dažďa. „Búrky dorazili aj do Bratislavy, pričom sa prehnali najmä jej severnou časťou a centrum mesta búrky viac-menej obišli. V centre spadlo len do 5 mm zrážok, no napríklad v Rači spadlo niekoľkonásobne viac,“ informuje špecializovaná stránka imeteo.sk.

„Za včerajší večer bolo v súvislosti s poveternostnou situáciou po silnom nárazovom vetre v Bratislave a blízkom okolí potrebných až 14 technických zásahov súvisiacich s odstraňovaním spadnutých stromov a konárov na chodníkoch, cestách, či autách,“ zverejnili štatistiku zásahov počas búrkového podvečera bratislavskí krajskí hasiči.


Ako bude v piatok a cez víkend?

Búrky by sa v nasledujúcich dňoch v hlavnom meste a okolí nemali opakovať. Naopak, bude slnečné počasie s malou oblačnosťou a teploty sa počas víkendu prehupnú cez 30 stupňov. Horúco bude predovšetkým v nedeľu, kedy sa podľa SHMÚ ručička teplomera vyšplhá na 34 stupňov.

Zdroj: SHMÚ



Najnovšie zo Slovenska

Najnovšie správy Bratislavský kraj