SNS chce na školách zakázať témy sexuálnej orientácie a identity. Na septembrovú schôdzu predložia návrh


SNS chce zakázať LGBTI témy na školách

Foto: SNS chce na školách zakázať témy sexuálnej orientácie a identity. Na septembrovú schôdzu predložia návrh Foto: Instagram/ andrej_danko_official

Slovenská národná strana predloží na septembrovú schôdzu návrh zákona, ktorý obmedzí propagáciu tém sexuálnej orientácie či identity na školách. Národniari tvrdia, že chcú tak zabezpečiť, aby bol vzdelávací systém neutrálny a chcú zabrániť „nevhodným vplyvom“.

„Veríme, že vzdelávací systém by mal byť miestom, kde sa deti sústredia na získavanie vedomostí a rozvoj svojich schopností bez toho, aby boli vystavené ideológiám či propagande týkajúcej sa sexuálnej orientácie a rodovej identity,“ povedal predseda SNS Andrej Danko. 

Strana sa vyjadrila, že chce navrátiť stabilné a tradičné hodnoty do škôl. „Tento návrh je reakciou na narastajúce obavy rodičov a učiteľov z nevhodného vplyvu niektorých tém na deti. Veríme, že vytvorenie neutrálnych vzdelávacích podmienok je kľúčom k zdravej a vyváženej výchove,“ dodáva Danko. 

Národniari v minulosti protestovali aj proti slovenskej vlajke, ktorá mala motív LGBTI a bola vyvesená počas bratislavského festivalu Pride. Minister životného prostredia Tomáš Taraba (SNS) podal v tejto veci trestné oznámenie. 



Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy Bratislavský kraj