×

Pripojte sa k nám na WhatsAppe

Nezmeškajte najnovšie správy. Kliknutím na tlačidlo sa pripojíte k nášmu kanálu.

Pripojiť sa

Čo sa stalo s ikonickým ihriskom pri Štrkovci? Zmizli odtiaľ preliezky i piesok


Foto: Čo sa stalo s ikonickým ihriskom pri Štrkovci? Zmizli odtiaľ preliezky i piesok Foto: Facebook/Martin Chren

Ružinovčanov prekvapil aktuálny stav ikonického Areálu hier Radosť pri Štrkovci. Z pieskoviska zmizol piesok a preliezky nahradili nové, plastové. Ihrisko má však prejsť obnovou. Naša redakcia o tom informovala ešte vo februári.

Predpokladaná výška investície je 5 miliónov eur. „Zámerom verejného obstarávateľa je v dôsledku nevyhovujúceho technického stavu existujúcich hracích prvkov ich demontáž a nahradenie novými certifikovanými hernými prvkami,“ povedala mestská časť. 

Táto informácia však nezastihla všetkých Ružinovčanov a niektorí sa pýtajú, čo sa s ihriskom stalo. „Vie niekto, prečo zmenili ihrisko pri jazere? Detičky už nemajú piesok ani coolové preliezky, kvalitné z dreva, čo tam boli. Namiesto piesku kamene a lacné umelohmotné preliezky, vhodné skôr pre menšie deti,“ pýta sa anonym na sociálnom médiu. 

„Len dodám, že tie lacné umelohmotné preliezky nie sú vôbec lacné, ️tieto prvky stoja desaťtisíce eur,“ hovorí Zuzana. Niektorí Ružinovčania spomínajú na to, aké bolo ihrisko kedysi. „Škoda, kedysi tam boli aj lodičky, motokáry a trampolína, síce platené, ale deti tam bolo vždy neúrekom,“ hovorí Michaela. Niektoré preliezky sú tam už celé desaťročia. Pamätníci si spomínajú napríklad na Štrkoveckú ťavu, ktorá je na pieskovisku od čias socializmu. 

„Nové herné prvky budú osadené tak, aby bola možná ich následná demontáž pred realizáciou celkovej rekonštrukcie areálu a zároveň ich bolo možné opätovne využiť a osadiť v iných areáloch a pozemkoch,“ objasňuje mestská časť zámery revitalizácie. 

Prečítajte si viac: