×

Pripojte sa k nám na WhatsAppe

Nezmeškajte najnovšie správy. Kliknutím na tlačidlo sa pripojíte k nášmu kanálu.

Pripojiť sa

Muž posprejoval okno ministerstva kultúry, zadržala ho polícia


Foto: Muž posprejoval okno ministerstva kultúry, zadržala ho polícia Foto: Ministerstvo kultúry

Polícia zadržala muža v centre Bratislavy po tom, ako posprejoval okno ministerstva kultúry. Jeho totožnosť zatiaľ nezverejnili, takisto ani vek, bydlisko, či ďalšie bližšie informácie. Polícia zároveň neoznámila, či má skutok súvislosť s nedávnymi krokmi ministerky kultúry Martiny Šimkovičovej, ktorá v priebehu dvoch dní z funkcií odvolala šéfa národného divadla Mateja Drličku a riaditeľku národnej galérie Alexandru Kusú. Takisto nie je známe čo konkrétne muž na budovu nasprejoval.

„Policajti Okresného riaditeľstva PZ v Bratislave I aktuálne vykonávajú úkony spojené so zadržaním muža, ktorý bol obmedzený na osobnej slobode v blízkosti budovy Ministerstva kultúry SR na Námestí SNP v Bratislave. Muž bol zadržaný v súvislosti s poškodením budovy Ministerstva kultúry SR a to posprejovaním okna. Aktuálne sa s mužom vykonávajú potrebné úkony. Bližšie informácie poskytneme, keď to procesná situácia umožní,“ oznámila bratislavská krajská polícia na sociálnej sieti.

Budova ministerstva kultúry sa nachádza na Námestí SNP. Priestor sa využíva na rôzne spoločenské podujatia, ale aj politické protesty. V minulosti polícia legitimovala ľudí, ktorí sa v priebehu zhromaždení proti politike súčasnej vlády presunuli pred ministerstvo kultúry.


Prečítajte si viac: