Škody opravíme do začiatku septembra, sľubuje starosta. Škôlka v Podunajských Biskupiciach má po požiari zničenú strechu


Škôlka v Podunajských Biskupiciach po požiari pokračuje v letnej prevádzke

Foto: Škody opravíme do začiatku septembra, sľubuje starosta. Škôlka v Podunajských Biskupiciach má po požiari zničenú strechu Foto: FB Roman Lamoš - starosta Podunajských Biskupíc

Nočný požiar školky na Podzáhradnej ulici v Podunajských Biskupiciach poškodil predovšetkým strechu budovy, vrátane strešnej izolácie. Konštrukcia objektu však podľa starostu mestskej časti Romana Lamoša poškodená nie je a k škodám nedošlo ani v interiéri zariadenia. Príčiny požiaru vyšetruje polícia, ktorá zatiaľ nevylúčila cudzie zavinenie.

„Do 2. septembra, kedy sa začína nový školský rok, strechu škôlky opravíme. Nedošlo ani k poškodeniu interiéru škôlky, tried či spálničiek. V poriadku je aj kuchyňa, ktorú práve počas prázdnin kompletne rekonštruujeme. Zadymený a znečistený bol jeden sklad, ktorý po uprataní nanovo vymaľujeme,“ spresnil rozsah škôd na sociálnej sieti starosta Podunajských Biskupíc. Dodal tiež, že pri požiari nebol nikto zranený.

Roman Lamoš zároveň oznámil, že škôlka bude naďalej fungovať v letnom režime a otvorená bude pre deti aj počas najbližších dní a týždňov. „Následky požiaru tak umožňujú pokračovať v letnej prevádzke materskej školy, ktorá sa po dnešnej nutnej prestávke obnoví už zajtra. Deti, ktoré navštevujú škôlku aj počas prázdnin, budú v oddelenom trakte.“


Škôlka na Podzáhradnej ulici začala horieť v utorok 6. augusta. Na mieste zasahovali hasiči s viacerými kusmi techniky. „Privolaný zisťovateľ príčin vzniku požiarov nevylúčil cudzie zavinenie. Presná výška spôsobenej škody je predmetom ďalšieho dokazovania. Predmetná udalosť je v štádiu vyšetrovania,“ uviedla k požiaru bratislavská krajská polícia.

„Pri udalosti zasahovalo 18 príslušníkov Hasičského a záchranného útvaru hlavného mesta Slovenskej republiky Bratislavy z hasičských staníc Hálkova, Petržalka a Radlinského s 5 kusmi hasičskej techniky,“ uviedol Hasičský a záchranný zbor na sociálnej sieti. Predbežnú škodu hasiči vyčíslili na 30 tisíc eur.

Podľa TV JOJ videli svedkovia z objektu škôlky utekať štyri deti. Tie sa mali nachádzať na streche, potom preskočili plot, ktorý škôlku oddeľuje od ulice.

Zdroj: FB Roman Lamoš - starosta Podunajských Biskupíc



Najnovšie zo Slovenska

Najnovšie správy Bratislavský kraj