×

Pripojte sa k nám na WhatsAppe

Nezmeškajte najnovšie správy. Kliknutím na tlačidlo sa pripojíte k nášmu kanálu.

Pripojiť sa

Ficovci predávajú byt v luxusnej lokalite. Ak zaplatíte 1,6 milióna eur, váš sused môže byť Miroslav Lajčák s manželkou


Foto: Ficovci predávajú byt v luxusnej lokalite. Ak zaplatíte 1,6 milióna eur, váš sused môže byť Miroslav Lajčák s manželkou Foto: Facebook/Miroslav Lajčák

Premiérov syn Michal Fico a manželka Svetlana predávajú byt v luxusnej vile v Starom Meste. V rovnakej nehnuteľnosti býva aj bývalý minister zahraničných vecí Miroslav Lajčák a jeho manželka Jarmila Hargašová. 

Ficovci sa venujú biznisu s nehnuteľnosťami už nejaký čas. Najnovšie ponúkajú dvojgeneračný byt v prestížnej lokalite. Rozlohu má 128 metrov štvorcových a tiež štyri izby a dve kúpeľne. 

Zdroj: modon.sk
Byt sa nachádza v prízemnej časti úplne zrekonštruovanej rodinnej vily. Vo vrchnej časti vily sú 2 byty patriace jednému vlastníkovi. Dômyselné usporiadanie záhrad patriacich do výlučného vlastníctva majiteľov zaručuje súkromie a ticho,“ píšu v inzeráte. Jediným susedom by tak bol Miroslav Lajčák s manželkou. Za byt pod Lajčákovcami by ste zaplatili 1 650 000 eur.

Byt Michala Fica

Opletačky s kúpou bytu mal kedysi aj sám Michal Fico. Otázky vyvolal jeho byť na Drotárskej ulici neďaleko Horského parku, ktorý kúpil bez hypotéky. V tom čase pracoval v prestížnej firme, ale jeho plat nebol taký vysoký, aby si mohol kúpu luxusného bytu bez hypotéky dovoliť. 

Byt má rozlohu viac ako sto metrov štvorcových a hodnota takého bytu bola v tom čase približne 450-tisíc eur. Jeho otec Robert Fico nákup bytu nekomentoval a na otázky novinárov, odkiaľ na to zobral jeho syn peniaze, neodpovedal. 


Otcovo bývanie

Jeho syn však nebol jediný, koho bývanie vyvolalo otázky. Tiež kedysi býval neďaleko Horského parku, v komplexe Bonaparte, daňového podvodníka Ladislava Bašternáka. Tento rok sa premiér presťahoval do rezidencie na Sokolskej ulici. 

Byt tam kúpil od svojho straníckeho kolegu Dušana Muňka, ktorý ho v minulosti kúpil za 600-tisíc eur. Fico mu však zaň zaplatil výrazne menej aj napriek tomu, že ceny nehnuteľnosti zdraželi. Kúpna zmluva bola stanovená na 509-tisíc eur. Fico tam predtým býval v prenájme od roku 2020. 

Kým poslanec Muňko tvrdil, že byt má rozlohu 85 metrov štvorcových, z projektovej dokumentácie bolo zrejmé, že v skutočnosti ide o 125 metrov štvorcových a na Ficovom balkóne by pokojne mohol pristáť aj vrtuľník. 

Prečítajte si viac: