Hlas zaplatil letisku v Očovej 34-tisíc. Lietal z neho aj Peter Pellegrini, platili za jeho lety?


Hlas zaplatil letisku v Očovej 34.tisíc. Platil Pellegriniho lety?

Foto: Hlas zaplatil letisku v Očovej 34-tisíc. Lietal z neho aj Peter Pellegrini, platili za jeho lety? Foto: Facebook/Peter Pellegrini

Strana Hlas-SD zaplatila letisku v Očkovej viac ako 34-tisíc eur. Vyplýva to z výročnej správy Hlasu-SD.  Informoval o tom Denník SME

Jedným z dodávateľov strany malo byť aj letisko v Očovej. Čo presne Hlasu dodávalo, však nie je zrejmé, z dokumentácie sa to zistiť nedá. S otázkou na pôvod zákazky sme sa obrátili aj na stranu Hlas-SD. Ich stanovisko doplníme, keď nám bude poskytnuté. Kontaktovali sme aj hovorkyňu Petra Pellegriniho.


Zdroj: Ministerstvo vnútra

Na letisku v Očovej si Peter Pellegrini robil aj licenciu na súkromného pilota, to že je lietanie jeho koníček je verejne známe. Jeho bývalý poslanecký asistent a poslanec za Hlas-SD Miroslav Čellár si na tom istom letisku kúpil od štátu hangár za 12-tisíc eur.

Výročná správa, ktorú Hlas-SD zverejnil, nesie ešte Pellegriniho podpis ako predsedu strany. V súčasnosti je jeho členstvo pre výkon prezidentskej funkcie, pozastavené.


Sporné lety minulosti

Výročná správa za rok 2023 pokrýva financovanie Hlasu-SD ešte pred Pellegriniho prezidentskou kampaňou. Jeho medializované lety v lietadle poslanca strany Petra Náhlika boli vykázané na Pellegriniho transparentnom účte. Za let do Kráľovského Chlmca, kde mal stretnutie s maďarskými voličmi a Györgym Gyimesim (Aliancia), zaplatil takmer 2-tisíc eur. Bežná suma za taký let sa pritom pohybuje v rozmedzí od 3 000 do 8 000 eur. 

„Videli ste ma tu v parlamente o 14:50 hod., o 17:20 hod. som mal veľký míting ľudí v Kráľovskom Chlmci, ktorý je veľmi ďaleko na východe Slovenska. Inak, ako leteckým prostriedkom, sa to ani dosiahnuť nedá,“ reagoval vtedy Pellegrini na tlačovej konferencii.




Najnovšie zo Slovenska

Najnovšie správy Bratislavský kraj