×

Pripojte sa k nám na WhatsAppe

Nezmeškajte najnovšie správy. Kliknutím na tlačidlo sa pripojíte k nášmu kanálu.

Pripojiť sa

Vo veku 65 rokov zomrel textár a scenárista Daniel Mikletič. Napísal známy hit Po schodoch


Foto: Vo veku 65 rokov zomrel textár a scenárista Daniel Mikletič. Napísal známy hit Po schodoch Foto: Facebook/Daniel Mikletič

Slovenská umelecká scéna sa zobudila do mimoriadne smutného rána. V skorých ranných hodinách náhle zomrel vo veku 65 rokov textár, scenárista a spevák Daniel Mikletič. Smutnú správu na sociálnom médiu Facebook oznámil umelec Daniel Hevier, ktorý je známy ako autor literatúry pre deti a mládež.

„Keď sa Dano zjavil ako textárska a básnická kométa, veľmi som sa potešil, že naša textárska štafeta má nasledovateľa. Dana mnohí poznáte a máte v ušiach, aj keď o tom neviete,“ spomína na neho jeho dlhoročný priateľ na sociálnom médiu.

Daniel Mikletič písal texty viacerým slovenským hudobníkom. Patrili k ním napríklad Richard Müller, Robo Grigorov, Jana Kirschner či skupiny Vidiek a Polemic. Jedným z najznámejších sa stal Po schodoch, ktorý naspieval Richard Müller.


Jeho ďalšia kariéra sa týkala novinárskej práce. Vyštudoval žurnalistiku na Filozofickej fakulte Univerzity Komenského v Bratislave, kde sa zaujímal najmä o rozhlas a televíziu, informuje STVR.

Po vyštudovaní pôsobil vo viacerých redakciách. Jeho novinárske výstupy možno nájsť v časopisoch Bratislava, Kam v Bratislave a Bratislavská informačná služba. Vyskúšal si aj kariéru hudobného producenta, režiséra a scenáristu. Práve on stál za vznikom známych relácií, ako Senzi Senzus, Ranč či Šlágerparáda.


Prečítajte si viac: