×

Pripojte sa k nám na WhatsAppe

Nezmeškajte najnovšie správy. Kliknutím na tlačidlo sa pripojíte k nášmu kanálu.

Pripojiť sa

Leo Express testuje na trase Bratislava-Komárno kávu a čaj zadarmo


Foto: Leo Express testuje na trase Bratislava-Komárno kávu a čaj zadarmo Foto: FB Leo Express Podunajsko / FB ZSSK

Český dopravca Leo Express chystá vo svojich vlakoch z Bratislavy do Komárna veľkú zmenu. Už čoskoro by si cestujúci na vyťaženej trati mohli zadarmo vychutnať kávu, alebo čaj. Novinku aktuálne testujú v jednom zo svojich vlakov, ak sa osvedčí, rozšíria ju do všetkých spojov, ktoré dopravca na trať posiela. Štátna ZSSK podobnú službu ponúka vo vlakoch kategórie Intercity, avšak len v 1. triede.

Slováci sa kávu a čaj zadarmo naučili vo vlakoch piť ešte v časoch, keď rýchliky z Bratislavy do Košíc vypravoval český Regiojet. Ten však na slovenských koľajniciach na tejto trase pred rokmi skončil, a štátny národný dopravca ponúka občerstvenie v klasických reštauračných vozňoch, za ktoré si zaplatíte. V rýchlikoch síce dostanete zadarmo fľašu balenej vody, ale len v 1. triede. Kávu a čaj zadarmo ponúka ZSSK vo vlakoch Intercity, na to aby ste teplý nápoj dostali, však musíte cestovať rovnako v 1. triede.

„Vo vybranom vlaku teraz testujeme samoobslužný bar, kde si môžete počas cesty vychutnať kávu alebo čaj zadarmo. Nápoje sú k dispozícii aj v našej pokladnici v Bratislave, a to pre členov nášho vernostného programu Smile Club. Ak sa vám služba bude páčiť, plánujeme tento koncept rozšíriť na všetky naše spoje na trase Bratislava-Komárno,“ oznámil Leo Express na sociálnej sieti.



Český dopravca začal na trati spájajúcej Bratislavu s Komárnom jazdiť v decembri minulého roku. Okrem klasických osobných vlakoch prevádzkuje aj zrýchlené spoje, ktoré nesú označenie regionálny expres. Vlaky sa však na vyťaženej trati musia vysporiadať s častými meškaniami. Tie spôsobuje aj to, že napriek vysokému počtu cestujúcich a spojov, trať má len jednu koľaj a vlaky musia križovať. Predseda vlády Robert Fico pred niekoľkými mesiacmi hovoril o rekonštrukcii trate, bližšie podrobnosti zatiaľ neboli zverejnené.


Prečítajte si viac: