×

Pripojte sa k nám na WhatsAppe

Nezmeškajte najnovšie správy. Kliknutím na tlačidlo sa pripojíte k nášmu kanálu.

Pripojiť sa

To pršali z neba cigarety? Lavička zastávke MHD rozčúlila Ružinovčanov. Hrozí jej rovnaký osud ako tým biskupickým?


Foto: To pršali z neba cigarety? Lavička zastávke MHD rozčúlila Ružinovčanov. Hrozí jej rovnaký osud ako tým biskupickým?
Galéria: 3 fotky
Foto: Facebook/Ružinov náš každodenný

Pršia z neba cigarety? To je zrejme prvá úvaha Ružinovčanov, ktorí niekedy prešli okolo lavičky na ulici Maximiliána Hella. Ohorky sa pod ňou hromadili celé týždne až mesiace a aktuálne je zem pod lavičkou takmer neviditeľná. Pokrývajú ju samé špaky. V Podunajských Biskupiciach sa pre problémy s neprispôsobivými občanmi rozhodli lavičky odstrániť. Hrozí tým ružinovským rovnaký osud?

„Aj takto môže vyzerať Ružinov, vďaka ľuďom, ktorým poriadok neplatí,“ upozornil na aktuálny stav lavičky anonym na sociálnom médiu. Lavička sa nachádza pri zastávke MHD a hneď vedľa nej je smetný kôš. Ten je však pre niektorých občanov zrejme neviditeľný. 

Reakcia Ružinovského podniku

„To sú hovädá.... Ľuďom je už všetko jedno,“ rozčuľuje sa Ružinovčanka Michaela. „Ľudí vôbec nezaujíma smetný kôš, ktorý obsahuje aj popolník, som toho svedkom, že keď fajčia na zastávke, tak to hodia na zem a vybavené. Ach táto generácia je tak sprostá, že nemám slov,“ pridáva sa Martina. 

Na sťažnosti obyvateľov reagoval aj Ružinovský podnik. „Dobrý deň, prídeme pod lavičkou pozametať,“ napísal. Niektorí obyvatelia tiež vyslovili myšlienku, že by sa mali lavičky úplne zrušiť. Podľa Anny ich využívajú iba ľudia bez domova.  Aj keď sa niekomu môže zdať, že je táto úvaha prehnaná, podobná vec sa stala aj v susedných Podunajských Biskupiciach. Samospráva odstránila lavičky spred supermarketu Tesco, ostali po nich len kovové rámy. 



„Je pravdou, že drevené časti predmetných lavičiek boli odstránené z dôvodu, že neplnili v tejto lokalite, žiaľ, oddychovú funkciu, ale stali sa miestom narúšania verejného poriadku, na čo nás viackrát upozorňovali aj obyvatelia okolitých bytoviek,“ povedal pre Bratislavak.sk hovorca Podunajských Biskupíc Ján Borčin. Hrozí podobný osud aj tým ružinovským? 

Pokuta za fajčenie na zastávke

Ak by mestská polícia udelila pokuty za každý ohorok pod lavičkou na ulici Maximiliána Hella, do štátnej kasy by pribudol slušný zárobok. Na zastávkach MHD a nástupištiach je zakázané fajčiť až do vzdialenosti štyroch metrov od vymedzenej plochy. V opačnom prípade vám hrozí pokuta do 33 eur. Rovnako by ste zaplatili aj za každý odhodený ohorok a to do výšky 20 eur.

Okrem zastávok MHD je v Bratislave zakázané fajčiť aj Medickej a Grassalkovičovej záhrade, vďaka všeobecnému nariadeniu mestskej časti. 



Prečítajte si viac: