Taraba podal trestné oznámenie pre dúhovú vlajku na Námestí slobody. Zakázať ich chcel aj v minulosti ako poslanec


Minister Taraba podal trestné oznámenie pre dúhovú vlajku

Foto: Taraba podal trestné oznámenie pre dúhovú vlajku na Námestí slobody. Zakázať ich chcel aj v minulosti ako poslanec Foto: Facebook/Tomáš Taraba

Minister životného prostredia Tomáš Taraba (SNS) podáva trestné oznámenie pre dúhovú vlajku na Námestí slobody. Prerobenie štátnej vlajky na dúhovú označil za hanobenie štátnych symbolov. 

„Dostávam videá, kde na Námestí slobody v Bratislave veje takáto zástava. Ak toto nie je hanobenie štátnej zástavy, tak potom tým hanobením nie je asi nič. Hneď zajtra podám trestné oznámenie, aby orgány činné v trestnom konaní začali konať,“ napísal na sociálnom médiu. 

Proti dúhovým vlajkám bojoval aj ako poslanec

Pre Tarabu to bola horúca téma už v minulom volebnom období. Ako nezaradený poslanec (Taraba predtým pôsobil v klube ĽSNS, pozn. red.) spolu vtedajším poslancom OĽaNO Györgym Gyimesim (dnes Aliancia) predložil návrh zákona, ktorý mal zakázať vešanie dúhových vlajok či vlajok komunít a organizácií na štátnych budovách

Iniciatíva poslancov však úspešná nebola. Návrh zo 129 prítomných poslancov podporilo len 74. Nehlasovali ani členovia klubu OĽaNO a jeden z nich bol dokonca proti. 


„Ak toleruje mesto vyvesiť na jednom z hlavných námestí hanobenie slovenskej zástavy, nič mu nie je sväté . O to väčšmi si treba spomenúť, ako pred rokom nám a Matici slovenskej, chcel progresívny magistrát brániť vyviesť slovenskú zástavu na hrad Devín. Práve preto je najvyšší čas strategické kultúrne pamiatky zobrať naspäť do vlastníctva Slovenskej republiky, kým ich progresívne vedenie mesta nenechá zneuctiť rovnako. Taktiež v septembri predložíme nový zákon o štátnych symboloch,“ hovorí Taraba.

Jeho rozhodnutie navyše podať trestné oznámenie navyše prichádza krátko po festivale Pride. V sa Bratislave konal tento víkend a vlajku, ktorú spomína Taraba, vyvesili účastníci počas festivalu.

„Pán Taraba, ja vám plne rozumiem. Vy spolu so Šimkovičovou ste totálne neschopní akokoľvek pomôcť pri riešení základných problémov ľudí na Slovensku. Preto prichádzate s takýmito doslova hovadinami. Chcete sa venovať pamiatkam? Výborne! Tak si sadnite so Šimkovičovou a konečne vytiahnite niekde z jej šuflíka pár ministerských lajstier, ktorými blokuje prideľovanie dotácií na obnovu pamiatok z programu Obnovme si svoj dom,“ povedal na Tarabovu adresu enviromentálny právnik a člen Demokratov Michal Kiča




Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy Bratislavský kraj