Zhoreli mu dve autá, jedno v Miloslavove, druhé v Ružinove. Majiteľ si to nevie vysvetliť, vypísal odmenu tisíce eur


Podpálili mu už druhé auto, zúfalý majiteľ vypísal odmenu

Foto: Zhoreli mu dve autá, jedno v Miloslavove, druhé v Ružinove. Majiteľ si to nevie vysvetliť, vypísal odmenu tisíce eur Foto: FB HAKA-Hľadá sa auto krádeže automobilov

Dve autá zaparkované vo veľkej vzdialenosti od seba, bez akejkoľvek známky toho, že majú jedného majiteľa a napriek tomu sa stanú obeťou podpaľača? Zvláštna náhoda, tvrdí muž z Miloslavova, ktorému v priebehu pár mesiacov zhorelo už druhé vozidlo. Záhadné je na tom to, že k prvému požiaru došlo v marci v Miloslavove a k druhému len pred pár dňami v bratislavskej mestskej časti Ružinov. Majiteľ na dolapenie páchateľa vypísal odmenu.

„K prvému požiaru došlo 1. marca v noci, k druhému doslova pred niekoľkými dňami,“ povedal nám zúfalý majiteľ áut, keď sme ho kontaktovali. „Celková škoda je 85 tisíc eur,“ dodal s tým, že si príčiny oboch požiarov nevie vysvetliť. V marci mu zhorel Volkswagen, predminulý týždeň Škoda Fabia.

„Nikomu nič nedlžím, nemám nepriateľov, naozaj nepoznám dôvod prečo mi autá niekto podpálil,“ pokračuje v rozprávaní majiteľ vozidiel. „Okolnosti však považujem za ,zaujímavé.’ Prvé auto bolo zaparkované v Miloslavove, druhé v Ružinove. Niekto neznámy teda nemohol vedieť, že majú rovnakého majiteľa. A že by vzbĺkli náhodou a nezávisle od seba? Na náhody v takýchto prípadoch neverím,“ smutne dodal.

Záhadu podpálených áut sa zatiaľ nepodarilo vyriešiť ani polícii. Tá prvý prípad uzavrela podľa majiteľa vozidiel s tým, že páchateľ je neznámy. Druhé podpaľačstvo aktuálne vyšetruje. Majiteľ sa preto obrátil o pomoc na verejnosť a svoj príbeh opísal v známej facebookovej skupine zameranej na krádeže áut. Na podpaľača, či podpaľačov dokonca vypísal odmenu - prípadným svedkom, ktorí by podali informácie vedúce k dolapeniu páchateľa, je ochotný vyplatiť 2 000 eur.


Prispejte nám na kávu

Nech sme bdelí a dokážeme prinášať nezávislé spravodajstvo aj o polnoci.

Prispieť na nezávislé správy z regiónov


Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy Bratislavský kraj