Počas horúčav sviečku na hrobe v Bratislave nezapálite. Zákaz vydal správca cintorínov


Zákaz zapaľovania sviečok na cintorínoch v Bratislave

Foto: Počas horúčav sviečku na hrobe v Bratislave nezapálite. Zákaz vydal správca cintorínov Foto: Marianum

Správca cintorínov na území hlavného mesta vydal zákaz zapaľovania sviečok na hroboch. Dôvodom sú pretrvávajúce horúčavy a zvýšené riziko požiaru.

„Za účelom bezpečnosti návštevníkov cintorínov, ako aj ochrany majetku a predchádzaniu vzniku požiaru na cintorínoch, organizácia Marianum - Pohrebníctvo mesta Bratislavy prijíma až do odvolania preventívne opatrenie: zákaz zapaľovania sviečok na cintorínoch počas horúcich dní. Ďakujeme, že dodržiavate toto opatrenie,“ uviedla organizácia Marianum na svojej webovej stránke.

Na cintorínoch je taktiež zakázané fajčiť. Cintoríny na území Bratislavy sú otvorené od 7.00 do 20.00, návštevníkom sa odporúča, aby hroby navštevovali buď skôr ráno, alebo podvečer, keď teploty nie sú také intenzívne.

Zákaz sa týka cintorínov v Petržalke, Devíne, Dúbravke, Karlovej Vsi, Komárove, Kopčanoch, Lamači, Podunajských Biskupiciach, Prievoze, Rači, Rusovciach, Vrakuni, starej Vrakuni, Vajnoroch, ale aj v bratislavskom krematóriu, na Martnskom, Ondrejskom cintoríne a na cintoríne Slávičie údolie.

Kompletný zoznam dotknutých cintorínov a pietnych miest nájdete tu.


O tom, že zapálené sviečky môžu byť v týchto dňoch na cintorínoch nebezpečné, sa presvedčili napríklad v Bernolákove. Zákaz zapaľovania sviečok platí aj tam a ako vidieť, určite nie bezdôvodne.


Zákaz zakladania ohňov v lesoparku

Zákaz zakladania ohňov v bratislavskom lesoparku platí od minulého týždňa až do odvolania. Zakladať oheň je zakázané aj na vyznačených, oficiálnych ohniskách.

Horúčavy budú pokračovať aj tento týždeň

Ochladenia sa v Bratislave nedočkáme ani v najbližších dňoch. Teploty vystúpia v priebehu celého týždňa nad 30 stupňov a ochladenie nepríde ani v noci, keď ortuť v teplomere neklesne pod 20 stupňov Celzia. Najteplejšie by malo byť začiatkom týždňa, v pondelok a utorok SHMÚ očakáva 34 stupňov.

Zdroj: SHMÚ



Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy Bratislavský kraj