Úchyl v račianskej električke? Svedkovia tvrdia, že školáčku chcel vytiahnuť z vozňa, polícia incident neeviduje


V električke v Rači mal úradovať úchyl

Foto: Úchyl v račianskej električke? Svedkovia tvrdia, že školáčku chcel vytiahnuť z vozňa, polícia incident neeviduje Foto: Facebook/Dopravný podnik Bratislava

V električke v bratislavskej Rači mal úradovať úchyl. Incident sa mal stať na Hybešovej ulici 11. júla o 15:10 hod. Muž sa mal pokúšať násilím vytiahnuť maloleté dievča von z električky. „Vystúpil chlap, ktorý utekal ako zmyslov zbavený, no až keď nás prebehol, tak sme započuli dievča ako kričí z električky: Zastavte toho úchyla!“ povedala svedkyňa Romana.

Vodička električky mala následne vystúpiť z kabíny a spýtať sa dievčaťa, ktoré mohlo mať odhadom okolo 12 rokov, či jej muž niečo ukradol. Ten sa ju však snažil stiahnuť von z električky násilím. „Apelujem na všetkých rodičov, aj nerodičov, aby dávali pozor na svoje deti a aj na seba,“ dodáva Romana. 

Muž má byť 170 centimetrov vysoký, bez vlasov a nosí okuliare. V čase incidentu mal na tvári rúško, bielu košeľu a držal niekoľko tašiek. Pod príspevkom bolo aj niekoľko komentárov, o tom, či bol incident oznámený polícii. „Ja som ho šla hľadať. Neviem, čo spravila vodička v električke.. chvíľu tam stála a potom šla ďalej. Či volala niekomu alebo nie, neviem,“ napísala autorka. 


„Ďakujeme za upozornenie, aj za to, že sú stále ľudia ako vy, ktorým toto nie je ľahostajné,“ ďakuje jej Marcela. Viacerí cestujúci dodávajú, že by takýto incident mal byť nahlásený. V električkách sa navyše nachádzajú kamery, ktoré môžu prispieť k objasneniu prípadu.

Na incident sme sa pýtali aj krajskej polície. Zdá sa však, že incident doposiaľ nikto nenahlásil. „Okresné riaditeľstvo PZ v Bratislave III neeviduje v súvislosti s Vami uvedeným prípadom žiadne podnety od obyvateľov. Touto cestou občanov vyzývame, ak sú svedkami alebo priamo obeťami protiprávneho konania, aby bezodkladne informovali políciu na bezplatnej linke 158,“ informuje hovorkyňa Jana Šimunková.


Prispejte nám na kávu

Nech sme bdelí a dokážeme prinášať nezávislé spravodajstvo aj o polnoci.

Prispieť na nezávislé správy z regiónov


Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy Bratislavský kraj