Do zahraničia uniesol vlastného syna. Slováka prichytili na letisku vo Viedni, už je v rukách polície


Foto: Do zahraničia uniesol vlastného syna. Slováka prichytili na letisku vo Viedni, už je v rukách polície Foto: Facebook/Polícia SR - Bratislavský kraj

Muž uniesol svojho syna do zahraničia a dnes je v rukách polície. Zadržaný bol koncom júna na letisku vo Viedni, na základe záznamu v Schengenskom informačnom systéme. Priletel z Gruzínska. Jeho vydanie na Slovensko schválil krajský súd Korneuburgu. 

Únoscovi hrozí v prípade dokázania viny až desať rokov za mrežami. Obvinený bol v pátraní od decembra minulého roka. So svojím 3-ročným dieťaťom odišiel na neznáme miesto a neodovzdal ho jeho matke, ktorá ho mala v osobnej starostlivosti na základe rozhodnutia súdu. Príslušný súd vydal vo februári tohto roka na obvineného medzinárodný aj európsky zatýkací rozkaz pre trestné činy únos a vydieranie,“ informuje polícia.

Facebook/Polícia SR - Bratislavský kraj

Od svojich zahraničných kolegov ho slovenskí policajti prevzali dnes na hraničnom priechode Jarovce - Kittsee. „Táto koordinácia je príkladom vynikajúcej medzinárodnej spolupráce, ktorá umožnila rýchle a úspešné zadržanie hľadaného páchateľa. Spoločné úsilie a promptná komunikácia oboch krajín významne prispeli k riešeniu prípadu,“ dodáva polícia. 

Prispejte nám na kávu

Nech sme bdelí a dokážeme prinášať nezávislé spravodajstvo aj o polnoci.

Prispieť na kávu