Psík sa varil v aute na Boroch, kým majiteľka bola na manikúre. Vyslobodili ho až policajti


Foto: Psík sa varil v aute na Boroch, kým majiteľka bola na manikúre. Vyslobodili ho až policajti Foto: FB Polícia SR - Bratislavský kraj

Na psa uzamknutého v aute na priamom slnku upozornili políciu pozorní okoloidúci. Muži zákona zvieraťu pravdepodobne zachránili život, pretože pes sa po niekoľkých hodinách v uzamknutom vozidle nachádzal v zlom zdravotnom stave. Majiteľka ho nechala v uzamknutom aute na parkovisku nákupného centra Bory, na zviera počas manikúry úplne zabudla.

„Policajti hodnovernosť tohto oznámenia v krátkom čase preverili a potvrdili, pričom na mieste bolo zistené, že v zaparkovanom motorovom vozidle zn. BMW bez pootvorených okien a na priamom slnku sa nachádza pes – zlatý retríver, v zjavne zlom zdravotnom stave. Prostredníctvom rozhlasu nákupného centra, ako aj nemocnice policajti dali vyhlásiť majiteľa vozidla, pričom k vozidlu následne prišla žena, ktorá uviedla, že psa nechala vo vozidle, zabudla na neho a išla na manikúru. Pes bol následne v zlom zdravotnom stave prevezený na veterinárnu polikliniku,“ uvádza podrobnosti bratislavská krajská polícia.

Policajti prípad vyšetrujú ako priestupok podľa zákona o veterinárnej starostlivosti. Ako však polícia upozorňuje, za určitých okolností môže ísť aj o trestný čin týrania zvierat. Ak si všimnete zviera uzamknuté vo vozidle, dôležité je udalosť nahlásiť.

„️Ak je to možné a situácia to dovoľuje, treba bezodkladne upovedomiť majiteľa vozidla, napríklad meno majiteľa vyhlásiť v nákupnom centre cez informačný stánok alebo cez SBS službu. V opačnom prípade odporúčame zavolať políciu, hasičov, prípadne linku 112, kde je okamžite ponúknutá rada a pomoc ako postupovať,“ dodáva polícia.